Πολιτισμός

Γιορτή Σταφυλιού στα Πιρουνιανά

Το σταφύλι έχει την τιμητική του την Κυριακή 30 Αυγούστου, στην τέταρτη κατά σειρά Γιορτή Σταφυλιού που διοργανώνει ο Σύλλογος Πιρουνιανών "Αξέντι". Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί με Θεία Λειτουργία από την Ενορία Αγίας Βαρβάρας στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Χωστού.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει παραδοσιακό πάτημα σταφυλιών στο μινωικό λαξευτό πατητήρι που βρίσκεται δίπλα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Χωστού, ενώ παράλληλα θα εξελίσσεται έκθεση τοπικών αγροτικών και βιοτεχνικών προϊόντων. Στα πλαίσια της γιορτής, θα γίνει συζήτηση για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της αμπελουργίας.

Για το λόγο αυτό, ο Σύλλογος Πιρουνιανών προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να εκθέσουν τα προϊόντα τους στην παραπάνω εκδήλωση. Οι συμμετέχοντες θα έχουν το δικό τους πάγκο για να εκθέσουν τα προϊόντα τους, πάνω στα οποία θα πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία τους.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, ενώ υποστηρικτής της εκδήλωσης είναι ο Σύλλογος Παραδοσιακής Ενδυμασίας "Οι Κιλοτοφόροι". Τέλος, συμμετέχει η Εναλλακτική Κοινότητα "Πελίτι", με την οποία, όσοι παραγωγοί διαθέτουν ντόπιους σπόρους, μπορούν να τους ανταλλάξουν. Στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι η προώθηση των προϊόντων της περιοχής και η στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Σχόλια