default-image

Η "Μπεσαμέλα" στο Ηράκλειο

Πολιτισμός
Η "Μπεσαμέλα" στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα σίδερα της φυλακής, οι αναμνήσεις μιας ζωής, το ανάπηρο παιδί που χάθηκε πρόωρα, η μεγάλη προσμονή, ο θάνατος και ο έρωτας στοιχειοθετούν το έργο "Μπεσαμέλα", που παρουσιάζει σήμερα στο κηποθέατρο "Μάνος Χατζιδάκις" η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου. Πρόκειται για κοινωνικό δράμα; Αστυνομικό θρίλερ; Κωμωδία; Άγνωστο.

Το έργο ισορροπεί σε ένα τεντωμένο σχοινί, με αμφίβολο και μη αποκαλυπτικό τέλος. Ντυμένο με ελληνική λαϊκή μουσική, νέα πρόταση φωτισμών και ήχου, ένα ιδιαίτερο σκηνικό και πολλές εκπλήξεις παρελαύνουν μέσα στο έργο. Οι ανατροπές ακολουθούν η μία την άλλη ώσπου στο τέλος θα έρθει η λύτρωση. Είναι λύτρωση; Είναι αισιοδοξία; Το σήμερα και το αύριο ακονισμένες κόψεις του μαχαιριού. Και ένας αμείλικτος θάνατος θα αφήσει άναυδους τους θεατές.

 Ο χρόνος μετράει αντίστροφα και το μυστήριο κουβάρι ξετυλίγεται αργά-αργά, αλλά μεθοδικά. Πολλά ερωτηματικά θα απαντηθούν, πολλά θα μείνουν μετέωρα και πολλά θα μείνουν θαμμένα στον έκπληκτο θεατή. Ένας κύκλος, ένας κόκκινος ματωμένος κύκλος είναι ένα στρογγυλό μηδενικό για την καταδικασμένη ζωή των ηρώων του. Πώς θα τελειώσει; Αυτό μόνο στην παράσταση...

Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 9:30 το βράδυ, με γενική είσοδο τα 10 ευρώ. Παιδιά, άνεργοι, φοιτητές, ΑμεΑ 8 ευρώ.

Παίζουν: Τρύφων: Γιάννης Λαμπράκης, Στέλλα: Μιχαέλα Βρυθιά, Βασίλης: Αντώνης Βούρλος, Λένα: Μαρία Μακράκη. Όλγα: Μαρία Φαρσάρη, Στράτος: Μιχάλης Παπαδάκης. Σκηνοθεσία: Μάνος Μανιάς. Τραγουδάει ζωντανά η Μιχαέλα Βρυθιά. Σκηνικά: Αντώνης Βούρλος. Κοστούμια: Μιχαέλα Βρυθιά. Ηχητικά-Φωτισμοί: Νίκος Μανιάς. Μουσική επιμέλεια: Μάνος Μανιάς. Φωτογραφία: Γιάννης Λουτράρης. Χορογραφίες: Μαρία Φαρσάρη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News