Πολιτισμός

Το Σάββατο η 8η Γιορτή Βοσκού και Τυριού στα Ζωνιανά

Το προσεχές Σάββατο 22 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η 8η Γιορτή Βοσκού & Τυριού στα Ζωνιανά.

Πρόκειται για τη μεγάλη ετήσια εκδήλωση του χωριού, που προσελκύει χιλιάδες κόσμου και προβάλλει την παράδοση του τόπου στην παραγωγή ποιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων αλλά και τα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα που σχετίζονται με τη ζωή και τις δραστηριότητες των κτηνοτρόφων στα βουνά του Ψηλορείτη.

Οι εκδηλώσεις της 8ης Γιορτής Βοσκού & Τυριού θα ξεκινήσουν στις 6 το απόγευμα και περιλαμβάνουν την παρουσίαση και κοπή ενός κεφαλοτυριού βάρους ενός τόνου, το οποίο παρασκεύασαν οι παραγωγοί των Ζωνιανών με βάση τις τοπικές παραδοσιακές συνταγές και μεθόδους.

Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τοπικές γεύσεις και εδέσματα, μαγειρεμένα από τις γυναίκες του χωριού, το Σωματείο Μαγείρων Κρήτης και τη Σχολή Μαγειρικής Kappa Studies.

Πλούσιο είναι και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης. Συμμετέχει το μουσικό συγκρότημα Μανώλη Κονταρού ενώ χορεύουν οι πρωτοχορευτές και οι μαθητές του παραδοσιακού συλλόγου "Τ΄αόρι" και του Λαογραφικού Ομίλου Ηρακλείου "Παπαδόκωστας".

Την παρουσίαση θα κάνει ο Στέλιος Μαλτεζάκης.

Την 8η Γιορτή Βοσκού και Τυριού οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωνιανών "Ο Σφεντόνης" με όλους τους φορείς του χωριού, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου και του Δήμου Μυλοποτάμου.

Σχόλια