Πολιτισμός

Γιορτή Σφακιανής πίτας στα Σφακιά

Ένα από τα πιο γευστικά και δημοφιλή τοπικά εδέσματα, η σφακιανή πίτα, αποκτά τη δική της γιορτή και μάλιστα... στο σπίτι της! Η 1η Γιορτή Σφακιανής Πίτας θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή 21 Αυγούστου και ώρα 20:30 στο παλαιό λιμάνι, στα Σφακιά.

Πρόκειται για μια διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών, που στόχο έχει τη γνωριμία των νέων με την παράδοση, την ανάδειξη της άριστης ποιότητας της σφακιανής πίτας, καθώς και την προβολή και προώθηση του πλούτου των κρητικών προϊόντων. Ο κάθε παρευρισκόμενος θα έχει τη δυνατότητα να γευτεί όχι μόνο σφακιανή πίτα και παραδοσιακό μέλι, αλλά επιπλέον διαφορετικά είδη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων. Όλα αυτά μαζί και σε συνδυασμό με τη ζωντανή κρητική μουσική συνθέτουν το σκηνικό της 1ης γιορτής που είναι αφιερωμένη στη σφακιανή πίτα.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Δήμος Σφακίων μαζί με τους κατοίκους της Χώρας Σφακίων, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους παρευρεθούν να αφήσουν στην άκρη τις έγνοιες και να περάσουν μια απολαυστική βραδιά με πολύ χορό και παραδοσιακή μουσική από τον Γιώργο Μαγγελάκη και το συγκρότημά του.

Σχόλια