Πολιτισμός

Προβολή ταινίας στο Ιστορικό μουσείο Ηρακλείου

Από μεθαύριο Τετάρτη 19 ως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου η περιήγηση στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης εκτείνεται σε μια ακόμα αίθουσα-σταθμό και συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο "Γιάννη Περτσελάκη", όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη μικρού μήκους ταινία "En Garde" (16') της Florine Leoni.

Το φιλμ εστιάζει στην ανάδειξη της δυναμικής που γεννάται από την αυθαίρετη αλλά σίγουρα πρωτότυπη αντιπαράθεση της "ύπνωσης" - εν είδει ενδοσκόπησης-ταξιδιού στο ασυνείδητο - με την τέχνη της ξιφασκίας. Η διαπραγμάτευση, η τοποθέτηση και παραβίαση των "ορίων" και η χωρικότητα, υλική ή μη, αποτελούν θέματα γύρω από τα οποία περιστρέφεται η κινηματογραφική ματιά της καλλιτέχνιδος.

Η Ελβετή εικαστικός-καλλιτέχνης Florine Leoni ζει στη Βασιλεία. Η βραβευμένη κινηματογραφική δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε εθνικό και διεθνές επίπεδο σε αξιόλογα μουσεία και galleries, όπως τα Haus der elektronischen Kunste Basel Foundation, Musee d'art contemporain de Montreal, Kuandu Museum of Fine Arts, Kunsthalle Wien.

Σχόλια