Πολιτισμός

Γέργερη: Η ασκομαντούρα στην Κρήτη

Με την εκδήλωση "Ποιμένες αγραυλούντες" συνεχίζονται την Κυριακή στη Γέργερη οι γιορτές της φύσης και των ανθρώπων. Πρόκειται για αφιέρωμα στα 10 χρόνια συνάντησης μουσικών παραδοσιακών πνευστών οργάνων.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «συνεχίζουμε να κρατάμε ζωντανή μια μακραίωνη μουσική παράδοση. Μαζί μας σκοποί του Αιγαίου με τον Περικλή Σχινά και τον Χρήστο Αγγελόπουλο. Σκοποί του Πόντου με τους Σεραφείμ Μαρμαρίδη και Σάββα Χαλκίδη. Από την Κρήτη οι Αντώνης Μαρτσάκης, Νίκος Μαρεντάκης, Κανάκης Κοζωνάκης και ο Φραγκίσκος Μπαλτζάκης με τους μαθητές του, ο Μιχάλης Ιατράκης και ο Κωστής με τον Στέλιο Νικολιδάκη. Οι Γιάννης Τρευλάκης, Μιχάλης Σαββάκης και Γιώργης Σκουλάς. Ο Δαμιανός Βασιλάκης και οι μαθητές του. Ο Νίκος Φραγκιαδάκης με τον Κωστή Μουζουράκη και τους μαθητές του».

Θα τιμηθούν οι παλιοί ασκομαντουράρηδες της ευρύτερης περιοχής. Ο Περικλής Σχινάς, μουσικός -υποψήφιος διδάκτορας Εθνομουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα μιλήσει για την ασκομαντούρα στην Κρήτη.

Η ώρα έναρξης των εκδηλώσεων είναι στις 9 το βράδυ.

Σχόλια