default-image

Τα "Boudalia" επιστρέφουν στο Ρέθυμνο

Πολιτισμός
Τα "Boudalia" επιστρέφουν στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τη φετινή παράσταση από τα "Boudalia", τα οποία επιδιώκουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του κοινού τους. Την προσεχή Τετάρτη 19 Αυγούστου στις 9:30 το βράδυ, στο γήπεδο μπάσκετ των Μαργαριτών, θα δοθεί η πρεμιέρα του έργου που φέτος έχει τίτλο "Τα δις εξαμαρτείν" και οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως τις 24 Αυγούστου πάντα την ίδια ώρα.

Η ιστορία, η οποία όπως πάντα γράφτηκε από την ίδια την ομάδα, εξελίσσεται σε ένα χωριό που δημιουργήθηκε -σύμφωνα με την παράδοση - από τον Ίκαρο, που πετώντας "αφόδευσε κατ' εκλογήν" στο συγκεκριμένο τόπο κι έτσι τον αποκάλεσαν "Βουτσέ". Το χωριό αυτό αποτελεί πεδίο δράσης του ραδιούργου δημάρχου αλλά και των συνηθισμένων στην καλοπέραση και στην αλληλοεξαπάτηση κατοίκων του.

Ένας ξένος καταφτάνει για να συνεργαστεί σε μια ακόμη παράνομη δραστηριότητα του Δήμου στις Βουτσές: Μια επιδοτούμενη θεατρική παράσταση. Όμως παράλληλα ανακοινώνονται στους κατοίκους του χωριού σκληρά μέτρα λιτότητας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες οικονομικές δυσκολίες του Δήμου. Η παλιά νοοτροπία των συγχωριανών συγκρούεται με την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που πλήττει τη ζωή τους.

Ο μυστηριώδης ξένος σκηνοθέτης ζει τα γεγονότα και επαναστατεί με τους κατοίκους εναντίον των μέτρων λιτότητας. Πού και πώς θα τελειώσει η επανάστασή τους; Πόσο έτοιμοι είναι για την ανατροπή;

Τα "Boudalia" θα λύσουν ακόμη ένα αίνιγμα επί σκηνής, ενώ στο σημείωμά τους για την παράσταση αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «το έργο βγήκε έντονο, απαιτητικό, με πολλούς ήρωες που διαμορφώνουν τη φυσιογνωμία του χρόνου και του τόπου. Μια γνήσια κωμωδία, όπως τη θέλαμε, όπου οι κάτοικοι, ο παπάς, ο δάσκαλος, ο δήμαρχος και ο ξένος εμπλέκονται στην περιπέτεια διάσωσης...

Ο Δήμος σκαμπανεβάζει στα κύματα της οικονομικής κατάρρευσης, των διαπραγματεύσεων και των νέων μέτρων. Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα λιμνάζοντα ύδατα της χρόνιας καλοπέρασης και τρέχουν να σωθούν. Για λίγο και σπασμωδικά ενώνονται. Η άγνωστη αίσθηση της συλλογικής δραστηριοποίησης λάμπει περιστασιακά στο στερέωμά τους... Έπειτα πάλι η ροπή τού "εγώ να τη βγάλω καθαρή" επιστρέφει...

Παραδέρνοντας σπασμωδικά ανάμεσα στο ατομικό και το συλλογικό, οι κάτοικοι ανακυκλώνουν τους έρωτες, τους καβγάδες και τα κρυφά όνειρά τους. Μένουν ασυγχώρητα, χαριτωμένα, ανώριμα και γνώριμα... στον αέρα.

Η δική μας πολιτική πράξη, ωστόσο, με το τέλος της συγγραφής επικυρώνεται. Είμαστε πάλι εδώ όλοι μαζί και φτιάχνουμε Βoudalia για μας και για σας. Για όλους μας !».

60 συντελεστές

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες

Περισσότερα από εξήντα άτομα εργάζονται πυρετωδώς για την φετινή παράσταση της Δημιουργικής Ομάδας Μαργαριτών και ο σκηνοθέτης τους Βασίλης Ξενικάκης, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η δημιουργικότητα εμπνέει και κινητοποιεί τόσους ανθρώπους, διαφόρων ηλικιών, να συσπειρωθούν σε έναν μονοκύτταρο οργανισμό προορισμένο να δώσει και να λάβει χαρά! Ένας οργανισμός ενιαίος που συνίσταται όμως από τόσα πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.  Η ικανότητά του, να διατηρεί αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά του και να παραμένει ενιαίος, είναι που τον εξυψώνει αξιακά στην κοινωνία μας. Είναι μεγάλη ευτυχία και τιμή να συντονίζω μια τέτοια ομάδα.»

Σε κλίμα αισιοδοξίας και κεφιού, τα «Boudalia 2015» έρχονται να «γεμίσουν» με την αλήθεια τους τις νύχτες του Αυγούστου απευθύνοντας σας πρόσκληση να επισκεφθείτε τις Μαργαρίτες και να χαρείτε την ξεχωριστή τους παράσταση!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News