Πολιτισμός

Σε Αρχάνες και Ανώγεια η "Αναφορά στον Γκρέκο"

Οι Αρχάνες και τα Ανώγεια θα είναι οι επόμενοι σταθμοί του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης (ΔΗΠΕΘΕΚ), που συνεχίζει την περιοδεία του στο νησί με την παράσταση "Αναφορά στον Γκρέκο". Συγκεκριμένα, παραστάσεις θα δοθούν μεθαύριο Κυριακή στο ανοικτό κινηματογράφο "Παράδεισος", στις Αρχάνες, στις 9 το βράδυ, και τη Δευτέρα 17 Αυγούστου στο θέατρο "Νίκος Ξυλούρης", στα Ανώγεια, στις 9 το βράδυ.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Τάκης Χρυσικάκος, που ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη και πρόσωπα του έργου του, καθώς και δύο μουσικοί (Σταύρος Ψαρουδάκης, λύρα-τραγούδι, και Απόστολος Κουνής, κιθάρα-κοντραμπάσο), που με τη μουσική τους και το τραγούδι συνομιλούν με τους πρωταγωνιστές, τον Καπετάν Μιχάλη, τον Αλέξη Ζορμπά, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και την ωραία Ελένη του Ομήρου!

Μια παράσταση που, μέσα από τους ήρωες των έργων του Νίκου Καζαντζάκη και τις εξομολογήσεις του (στον παππού του, όπως αποκαλεί τον Ελ Γκρέκο), συναντάμε το μεγαλείο της Ελλάδας και το ανυπόταχτο πνεύμα του ίδιου του συγγραφέα.

Οι παραστάσεις σε Αρχάνες και Ανώγεια πραγματοποιούνται με τη στήριξη των αντίστοιχων Δήμων.

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ γενική είσοδος και 8 ευρώ μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι ΟΑΕΔ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνω των 65, ΑμεΑ 67%. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.

Σχόλια