Πολιτισμός

Ρεσιτάλ πιάνου στο κηποθέατρο "Μάνος Χατζιδάκις"

Η Μουσική Σχολή "Χάρης Σαρρής", στα πλαίσια του καλοκαιρινού φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει σήμερα στις 9:30 το βράδυ, στο κηποθέατρο "Μάνος Χατζιδάκις", ένα ρεσιτάλ για τέσσερα χέρια με τις σολίστ-καθηγήτριες Ντιάνα Τσιλίδη και Σοφία Παπουτσάκη. Θα ερμηνεύσουν έργα των J. Brahms, F. Schubert, A. Ginastera, W.A. Mozart και F. Chopin για τέσσερα χέρια και σόλο πιάνο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Ντιάνα Τσιλίδη γεννήθηκε το 1985. Ασχολείται με τη μουσική από μικρή ηλικία. Από το 1998 παρακολουθούσε μαθήματα με υποτροφία στο Δημοτικό Ωδείο Ηρακλείου, στην τάξη πιάνου του κ. Χάρη Σαρρή. Το 2003 απέκτησε το πτυχίο πιάνου με βαθμό Άριστα και Διάκριση και το 2005 το δίπλωμα πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί, Α' Βραβείο και χρυσό μετάλλιο. Πήρε μέρος σε σεμινάρια πιάνου με το Ρώσο πιανίστα Igor Tarassansky και βραβεύτηκε σε αρκετούς πανελλήνιους αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου, αποσπώντας πολύ καλές κριτικές. Έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ πιάνου στο Ηράκλειο και έχει συνοδέψει χορωδιακά σύνολα. Εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου στη Μουσική Σχολή "Χάρης Σαρρής" και είναι οργανίστα στην καθολική εκκλησία του Αγ. Ιωάννη στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η Σοφία Παπουτσάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Ηρακλείου, στην τάξη πιάνου του καθηγητή Χάρη Σαρρή, αποκτώντας το πτυχίο της με Άριστα Παμψηφεί και στο Ωδείο "Γαλαξίας" της Θεσσαλονίκης, αποκτώντας το δίπλωμα στην τάξη του καθηγητή Π. Δημητριάδη, ενώ παράλληλα σπούδασε ανώτερα θεωρητικά στο Ωδείο Κρήτης "Σείριος", στην τάξη της καθηγήτριας Εύας Λασηθιωτάκη. Συνέχισε τις σπουδές της στη μουσικολογία και το κλασικό πιάνο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Bachelor of music) και στο Newcastle University (Master of music in piano performance). Μελέτησε μεγάλο φάσμα ρεπερτορίου της κλασικής μουσικής και ερμηνείας αυτού με τους Χ. Σαρρή, Π. Δημητριάδη και D. Murray. Έχει λάβει μέρος σε αρκετές συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με εγκεκριμένους πιανίστες όπως ο M. Hauber και ο M. Poscoe.

Σχόλια