Πολιτισμός

Η ταινία "Τυραννόσαυρος" στα Χανιά

Ο δημοτικός κινηματογράφος «Κήπος» στα Χανιά από τις 14 Αυγούστου έως και 16 Αυγούστου 2015 θα προβάλλει την αγγλική δραματική ταινία «Τυραννόσαυρος», παραγωγής του 2011.

Σκηνοθεσία: Πάντι Κονσιντάιν

Παίζουν: Πίτερ Μάλαν, Ολίβια Κόλμαν, Έντι Μάρσαν, Νεντ Ντένεχι, Σάλι Κάρμαν, Σάμιουελ Μπότομλι, Σιάν Μπρέκιν

Υπόθεση:

Ο Τζόζεφ, ένας μέθυσος, οξύθυμος, αθυρόστομος τύπος, που δεν το έχει σε τίποτα να ξεσπάσει σε οποιονδήποτε βρεθεί μπροστά του όταν έχει τα νεύρα του, συναντά μια μέρα τη Χάνα, η οποία δουλεύει ως εθελόντρια σε ένα κατάστημα που ανήκει σε γνωστή φιλανθρωπική οργάνωση. Η γνωριμία τους αποτελεί για εκείνον μια ευκαιρία να ξεφύγει για λίγο από την χωρίς νόημα καθημερινότητά του. Ωστόσο, για τη Χάνα η όλη κατάσταση είναι σαφώς πιο περίπλοκη, καθώς, πίσω από το ζεστό, συγκαταβατικότης βλέμμα, κρύβεται ένα αποτρόπαιο μυστικό…

Μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο για τον ταλαντούχο βρετανό ηθοποιό Πάντι Κόνσινταϊν («Το Τελεσίγραφο του Μπορν», «Καυτοί & Άσφαιροι», «Το Καλοκαίρι του Έρωτά μας»), σε σενάριο δικό του, οι χαρακτήρες του οποίου πρωτοεμφανίστηκαν στο βραβευμένο μικρού μήκους φιλμ του «Dog Altogether» του 2007. Ένα υποβλητικό, σπαρακτικό δράμα χαρακτήρων για τα πολλαπλά πρόσωπα της βίας και την προσέγγιση δύο απελπισμένων ανθρώπων που αναδεικνύονται από τις ψυχωμένες ερμηνείες του Πίτερ Μάλαν και της Ολίβια Κόλμαν, οι οποίες τιμήθηκαν και οι δύο με το Ειδικό Βραβείο Ερμηνείας της Επιτροπής στο πρόσφατο Φεστιβάλ Σάντανς. Ανάλογη διάκριση, εξάλλου, απέσπασε και ο ίδιος ο Κόνσινταϊν για τη σκηνοθεσία της ταινίας.

Τα Βραβεία

Φεστιβάλ Σάντανς:

Βραβείο Σκηνοθεσίας

Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής

Φεστιβάλ Ντάιναρντ:

Καλύτερο Σενάριο

Βραβείο Χρυσός Χίτσκοκ

Βραβεία BIFA (British Independent Film Awards)

Καλύτερη Βρετανική Ανεξάρτητη Ταινία

Καλύτερος Σκηνοθέτης

Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος Σκηνοθέτης

Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία

Καλύτερη Ανδρική Ερμηνεία

Καλύτερος Β΄Ανδρικός Ρόλος

Καλύτερη Παραγωγή

Φεστιβάλ Ζάγκρεμπ:

Βραβείο Κοινού

Φεστιβάλ Ναντουκέτ:

Καλύτερο Σενάριο / Σκηνοθεσία

Φεστιβάλ Μονάχου

Καλύτερη Ταινία Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη

Φεστιβάλ Voices Ρωσία:

Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία

Μεγάλο Ειδικό Βραβείο

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Σικάγο:

Αργυρός Ουγκώ Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας

Είσοδος : 5 €

Σχόλια