Πολιτισμός

"Οι ηλίθιοι" του Νιλ Σάιμον στα Χανιά

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων παρουσιάζει την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015, στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, το θεατρικό έργο του Νιλ Σάιμον "Οι ηλίθιοι", με ώρα έναρξης στις 21:15.

Σε ένα μικρό χωριό καταφτάνει, γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες, ένας νέος δάσκαλος. Σύντομα θα ανακαλύψει ότι μια κατάρα πλανιέται πάνω απ' το χωριό και έχει κάνει όλους τους κατοίκους του ηλίθιους. Ο δάσκαλος έχει στη διάθεσή του μόνο 24 ώρες για να σπάσει την κατάρα, αλλιώς θα γίνει και αυτός ηλίθιος.

Αλλά μην ανησυχείτε… αυτό έγινε πολύ παλιά και όχι στην Ελλάδα αλλά στην Ουκρανία… ή μήπως όχι; Κατάρα; Αυταπάτη; Δεισιδαιμονία; Πραγματικότητα;

Ο Νιλ Σάιμον, συγγραφέας με τεράστιες επιτυχίες στο Μπρόντγουεϊ, με αυτό το αστείο και διαφορετικό έργο, σατιρίζει τα κοινωνικά ήθη και τα πολιτικά συστήματα του 20ού αιώνα και ασκεί κριτική τόσο στις εξουσίες που βασίζονται στο φόβο και στη χειραγώγηση της γνώσης και της μόρφωσης, όσο και στους ανθρώπους που απαρνούνται τη σκέψη και τη λογική.

Η σκηνοθεσία  είναι της Ελένης Καρμπαδάκη, τα σκηνικά των Μανώλη Κατιέ - Γιάννη Πατούρα, ενώ τα σκίτσα και την αφίσα έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Πατούρας.

Συμμετέχουν με σειρά εμφανίσεως:

Λεόν Στεφάνοβιτς Τολτσίνσκι: Γιάννης Πατεράκης

Κάτι Κάτι Σνέτσνα: Ντένια Καραβασιλειάδου

Σλόβιτς - Μπεν Μακόλεϊ: Γιώργος Τακτικάκης

Μίσκινα: Φανή Μπουμπόναρη

Γιέντσνα: Εμμανουέλα Κυριακοπούλου

Δικαστής: Αποστόλης Μπουζάκης

Δόκτωρ Νικολάι Ζουµπρίτσκι: Νάσος Αθανασόπουλος

Λένια Ζουμπρίτσκι: Έλενα Αθανασοπούλου

Σοφία Ιρένα Ελένια Ζουμπρίτσκι: Ελένη Καρμπαδάκη

Γκρεγκόρ Μιχαήλοβιτς Μπρεζνόσκι Φιοντόρ Γιουσέκεβιτς: Ευτύχης Κανδανολέων

Η είσοδος στην παράσταση είναι 10 €. Παιδικό, φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, άνω των 65, ΑμεΑ, ομαδικά άνω των 10 ατόμων, προπώληση: 7 €

Σχόλια