Πολιτισμός

Χανιά: Σαββίνα Γιαννάτου και Primavera en Salonico

Το νέο Διεθνές Φεστιβάλ "Ίχνη Μεσογείου", που οργανώνει η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, αρχίζει την Τετάρτη 12 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά με τη συναυλία της Σαββίνας Γιαννάτου και των Primavera en Salonico, και τίτλο: Η Σαββίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico μας προσκαλούν σε μια γοητευτική περιήγηση σε τόπο και σε χρόνο, μέσα από τα τραγούδια και τις μουσικές των χωρών της Μεσογείου.

Τραγούδια αραβοανδαλουσιανά, σεφαραδίτικα και ελληνικά συνυπάρχουν με τραγούδια της Κάτω Ιταλίας, της Σαρδηνίας, της Κορσικής κ.ά., ενορχηστρωμένα και εκτελεσμένα με σύγχρονο και πολλές φορές απρόβλεπτο τρόπο.

Οι καλλιτέχνες, βασισμένοι στην παράδοση, κυρίως της Μεσογείου, καλύπτουν ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα ήχου, το οποίο δύσκολα οριοθετείται και ταξινομείται, καθώς περιλαμβάνει από απλά τραγούδια ως σύγχρονες μουσικές φόρμες.

Με υπόβαθρο που συνδυάζει κλασικές σπουδές, παραδοσιακή μουσική και ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και με εμμονή στα ακουστικά όργανα, τα μισά εκ των οποίων εξ Ανατολής, τα μέλη του σχήματος αξιοποιούν στο έπακρον τον ιδιοσυγκρασιακό τους ήχο, διερευνώντας συχνά τα όρια των δυνατοτήτων τους.

Πέρα από τις εξαιρετικές ερμηνευτικές της ικανότητες, η Σαββίνα Γιαννάτου δίνει μεγάλη έμφαση στην έκφραση της "μουσικής" του κάθε γλωσσικού ιδιώματος, χωρίς αυτό να την αποτρέπει από το να χρησιμοποιεί συχνά τη φωνή της ως ένα επιπλέον όργανο.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στις μουσικές των χωρών της Μεσογείου με τη σπάνια φωνή της Σαββίνας Γιαννάτου και των ευρηματικών Primavera en Salonico, μόνιμων συνεργατών της Σαββίνας Γιαννάτου στη δισκογραφία και στα ταξίδια της σε ολόκληρο τον κόσμο για περισσότερα από 20 χρόνια.

Τους Primavera En Salonico αποτελούν οι: Γιάννης Αλεξανδρής (ούτι, κιθάρα, ταμπουράς), Κώστας Βόμβολος (ενορχηστρώσεις, κανονάκι, ακορντεόν), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Κώστας Θεοδώρου (κρουστά), Χάρης Λαμπράκης (νέυ), Μιχάλης Σιγανίδης (κοντραμπάσο).

Προπώληση: Κιόσκι Δημοτικής Αγοράς. Είσοδος: 12 ευρώ.

Για τα εισιτήρια του φεστιβάλ "Ίχνη Μεσογείου" ισχύουν οι παρακάτω προσφορές:

- Για αγορά 10 εισιτηρίων για την ίδια εκδήλωση, προσφέρεται δωρεάν ένα εισιτήριο της ίδιας εκδήλωσης και δωρεάν είσοδος στις προβολές των ταινιών των "Ιχνών Μεσογείου".

- Για αγορά ενός «πακέτου» εισιτηρίων, δηλαδή ένα εισιτήριο ανά εκδήλωση για όλες τις εκδηλώσεις, προσφέρεται δωρεάν ένα εισιτήριο του φεστιβάλ "Ίχνη Μεσογείου" για εκδήλωση στην Ανατολική Τάφρο και δωρεάν είσοδος στις προβολές των ταινιών των "Ιχνών Μεσογείου".

Πληροφορίες ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, Λεωνίδας Μανωλικάκης,  τηλ. 28210/34.200.

Αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ "Ίχνη Μεσογείου" στο σύνδεσμο http://www.keppedih-cam.gr/images/pdf/2015/ΙΧΝΗ_MESOGEIOU.pdf

Σχόλια