Πολιτισμός

Ηράκλειο: Απόψε "τα τρία γουρουνάκια και ο κακός ο λύκος"

Η παιδική σκηνή του θεάτρου «Αποθήκη» και η θεατρική εταιρεία «Μέθεξις» παρουσιάζουν το συναρπαστικό παραμύθι των παιδικών μας χρόνων "Τα τρία γουρουνάκια", σε μια ολοκαίνουργια διασκευή και σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα σήμερα Σάββατο, στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης», στις 9:30 το βράδυ. Ένα μεγάλο πάρτι με καταπληκτικά κουστούμια, πολύ χορό και άκρως διασκεδαστικά τραγούδια, με την υπογραφή της Μαρίας Ρεμπούτσικα.

Επικεφαλής της διανομής είναι δημοφιλείς ηθοποιοί από το θέατρο και την τηλεόραση, όπως ο Χρήστος Τριπόδης («Κόκκινο δωμάτιο», «Όλα στον αέρα», «10η εντολή», «Μαύρα μεσάνυχτα»), Κατερίνα Ζιώγου («Ντόλτσε Βίτα», «Παππούδες εν δράσει», «Safe Sex») και Δημήτρης Ζωγραφάκης («Μαρία η άσχημη»).

Στην παράσταση αυτή, τα τρία γουρουνάκια φεύγουν από το σπίτι των γονιών τους για να φτιάξουν τη δική τους ζωή. Το πρώτο γουρουνάκι βοηθάει την απελπισμένη Χιονάτη να βρει το δρόμο για το σπίτι των 7 νάνων και η καλή του πράξη ανταμείβεται με άχυρα και έτσι χτίζει το αχυρένιο του σπιτάκι. Το δεύτερο μπαίνει στο ξυλουργείο του Τζουζέπε και βοηθάει τον Πινόκιο να τραγουδήσει με τα παιδιά στο κοινό «Το τραγούδι της Μαριονέτας», και έτσι ο Πινόκιο του χαρίζει ξύλα για να χτίσει το ξύλινο σπιτάκι του.

Το τρίτο, που είναι και έξυπνο, αγοράζει τούβλα και χτίζει το τούβλινο σπιτάκι του. Ο κακός ο λύκος λιγουρεύεται τα γουρουνάκια, γκρεμίζει φυσώντας τα σπιτάκια των δύο πρώτων και τα αναγκάζει να ζητήσουν βοήθεια από το τρίτο γουρουνάκι. Ο λύκος δεν καταφέρνει να γκρεμίσει το τρίτο σπιτάκι. Το έξυπνο γουρουνάκι γίνεται ο ήρωας της ημέρας, γιατί δούλεψε σκληρά και με σχέδιο. Ο λύκος κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και μετά από μια ξεκαρδιστική απολογία, τα παιδιά-θεατές καλούνται να αποφασίσουν αν πρέπει να τιμωρηθεί.

Ένα σπουδαίο μάθημα υπευθυνότητας, αλληλεγγύης, ανεξαρτησίας, ανάδειξης της ακέραιης προσωπικότητας, σύνεσης, προνοητικότητας, επαγρύπνησης, αγάπης, φιλίας και δεσμών οικογένειας. Μια κωμωδία με πολλή μουσική για μικρά και μεγάλα παιδιά, διαδραστική, όπου οι θεατές συμμετέχουν στην παράσταση και έτσι γίνονται και αυτοί πρωταγωνιστές του έργου.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Μάνος Τσότρας. Σκηνοθεσία: Μάνος Τσότρας. Μουσική: Μαρία Ρεμπούτσικα. Σκηνικά, Κουστούμια: Νάνσυ Παπαδοπούλου. Φωτισμοί: Ρίζος. Γραφιστικός σχεδιασμός: Αντώνης Λαμπρόπουλος. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Τριπόδης Χρήστος.

Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Τριπόδης, Κατερίνα Ζιώγου, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Ειρήνη Ψυχράμη, Ερμόλαος Ματθαίου, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός.

Διάρκεια παράστασης: 75'. Παραγωγή: "Μέθεξις".

Σχόλια