default-image

ΠΕΥΦΑ: "Έλεγχος σχετικά με το πωλητήριο της Κνωσού"

Πολιτισμός
ΠΕΥΦΑ: "Έλεγχος σχετικά με το πωλητήριο της Κνωσού"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ΠΕΥΦΑ αναμένει τα αποτελέσματα των ερευνών, των αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών και ζητά ο έλεγχος να είναι προς πάσα κατεύθυνση και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (κάτι που ξέχασε να αναφέρει το Δελτίο Τύπου του υπ. Πολιτισμού), ώστε οι ευθύνες, αν υπάρχουν, να αποδοθούν και να καταμεριστούν δίκαια», αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων σε ανακοίνωσή της με θέμα "Έλεγχος σχετικά με το πωλητήριο της Κνωσού".

Υπενθυμίζεται πως, οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων διαπίστωσαν φορολογικές παραβάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες στο πωλητήριο του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσσού, που ανήκει στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο έλεγχος έγινε έπειτα από καταγγελίες τουριστών, οι οποίοι ανέφεραν πως αγόρασαν αναμνηστικά χωρίς να πάρουν αποδείξεις. Οι εργαζόμενοι στο πωλητήριο φέρονται να μην έκοψαν αποδείξεις, αλλά και αν έκοβαν δε θα υπήρχε διαφορά, αφού η ταμειακή μηχανή δεν ήταν δηλωμένη στην Εφορία.

Σχετικά με τον έλεγχο της αρμόδιας υπηρεσίας στο πωλητήριο του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, κ. Νίκος Ξυδάκης δήλωσε πως «αναμένουμε και επισήμως το πόρισμα των φορολογικών Αρχών για να κινήσουμε τάχιστα την πειθαρχική διαδικασία. Μηδενική ανοχή για όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News