default-image

Χανιά:συναυλία με τον Ψαραντώνη

Πολιτισμός
Χανιά:συναυλία με τον Ψαραντώνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πολιτιστικός σύλλογος «φίλων θεάτρου» Χανίων διοργανώνει την Κυριακή, 9 Αυγούστου 2015, στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου και ώρα 21.15 συναυλία με τον Ψαραντώνη.

Νέος μαζί και πανάρχαιος, ο Ψαραντώνης, με την δύναμή του στον αυτοσχεδιασμό, κατορθώνει να δημιουργεί την ατμόσφαιρα του δέους, της ταραχής και του ρίγους, όπως ακριβώς οι μεγάλοι μουσικοί της τζαζ.

Βαθύς γνώστης και πραγματικός λάτρης της παράδοσης, μα και από τη φύση του απείθαρχος και ανήσυχος, απρόοπτος και αποκαλυπτικός, θεωρείται σήμερα ως ο τολμηρός αλλά συγχρόνως και ο στοχαστικός ανανεωτής της παράδοσης - ένα ζωντανό απόσταγμα αρχέγονων μαζί και σύγχρονων μουσικών ιστορήσεων.

Ανάμεσα στους πρώτους που τον ανακαλύπτουν, είναι ο Μάνος Χατζιδάκις που τον βραβεύει ως τον «Πρώτο Λυράρη της Ελλάδας» στον Μουσικό Αύγουστο το 1979.

Από το 1980 έως σήμερα λαμβάνει μέρος σε φεστιβάλ σε Ευρώπη, Αυστραλία και Αμερική. Από το 2009 συνεργάζεται δισκογραφικά και σε μουσικές παραστάσεις, με τον Vinicio Capossela.

Το 2014 συνεργάζεται με τους Nick Cave και Warren Ellis στο soundtrack της πολυβραβευμένης ταινίας Loin Des Hommes. Η λύρα του εκτίθεται στο Musical Instrument Museum στο Φοίνιξ της Αριζόνα (ΗΠΑ). Στο τραγούδι τον συνοδεύει η Νίκη Ξυλούρη, ερμηνεύοντας με έναν εντελώς προσωπικό τρόπο.

Η μουσική παράσταση περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια από ολόκληρη την δισκογραφία του Ψαραντώνη, καθώς και ανέκδοτα αποσπάσματα από τον δίσκο που αναμένετε να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2015 με τον τίτλο ''Ο Ερωτόκριτος'' με την συμμετοχή της Νίκης Ξυλούρη.

Είσοδος : 12 € (προπώληση)

Παιδικό, φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ, ανω των 65 ετών : 10 €

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News