default-image

Ο Δ. Ζερβουδάκης στις 7 Αυγούστου στο Πάρκο Κνωσού

Πολιτισμός
Ο Δ. Ζερβουδάκης στις 7 Αυγούστου στο Πάρκο Κνωσού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Θεσσαλονικιός τραγουδοποιός, έρχεται για μια ακόμη συνάντηση με το αγαπημένο του κοινό.

Κουβαλώντας στις αποσκευές του τις μουσικές και τα στιχάκια του, την αγάπη του για αυτό που κάνει, μα και τη δύναμη μιας σταθερής παρέας, έρχεται να μας "ταξιδέψει" για μια ακόμη φορά κατά τον προσφιλή του τρόπο.

Για ένα βράδυ την Παρασκευή 7 Αυγούστου 9:30 μ.μ. στο Πάρκο Κνωσού, δίπλα στο Ανάκτορο, θα ζωντανέψουν οι μελωδίες, τα λόγια, τα ποιήματα και η "επικοινωνία" με τραγούδια που αγαπήθηκαν μες τα χρόνια.

Η Ανατολή συναντά τη Δύση, με ένα μοναδικό τρόπο που ο Δημήτρης γνωρίζει καλά. Έναν τρόπο που υπηρετεί ακόμη καλύτερα με τη φωνή του.

Το συγκρότημα κινείται και ελίσσεται με άνεση, από τον απόλυτα ακουστικό, στον ηλεκτρικό ήχο, διεγείροντας ιδιαίτερα τα συναισθήματα. Αφετηρία και προορισμός η Ελλάδα.

Γειτονιά μας ο κόσμος! Παράλληλα με τις συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, κυκλοφόρησε και η νέα δισκογραφική πρόταση του Δημήτρη, με γενικό τίτλο "Ζωής Παιχνίδια".

Μια ανεξάρτητη παραγωγή από τις εκδόσεις "ΚΥΜΑ". Αριθμημένα συλλεκτικά τα αντίτυπα και της 2ης έκδοσης της νέας δουλειάς του τραγουδοποιού, θα τα βρείτε στην πόρτα του Πάρκου Κνωσού την μέρα της συναυλίας, μιας και δεν διατίθενται στο εμπόριο!

Ζωής Παιχνίδια λοιπόν στη μοναδική αυτή συναυλία στο Πάρκο Κνωσού, δίπλα στο Ανάκτορο, Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015, 9:30 μ.μ.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης γεννήθηκε, σπούδασε και κατοικεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Μετά το τέλος του Γυμνασίου φοίτησε στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 1985 όντας φοιτητής ασχολείται με το τραγούδι και τη μουσική ιδρύοντας μαζί με άλλους φοιτητές το συγκρότημα "Νέοι Επιβάτες". Λίγο αργότερα η επιτυχία του συγκροτήματος ανοίγει το δρόμο στη δισκογραφία. Μία ανεξάρτητη παραγωγή που επιμελείται ο ίδιος ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και με τίτλο του δίσκου "Σχετικά παράνομοι", είναι η πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση.

Μετά τα τρία χρόνια ο Δημήτρης Ζερβουδάκης εκδίδει με την εταιρεία που συνεργάζεται και σήμερα, τη Minos, την πρώτη του προσωπική δουλειά με γενικό τίτλο "Ακροβάτης" που έχει θερμή ανταπόκριση και κατατάσσει τον νέο καλλιτέχνη σε μία σχολή ποιοτικού σύγχρονου ήχου. Ακολουθούν κάποια χρόνια που ο Δημήτρης Ζερβουδάκης υπηρετεί την θητεία του και αμέσως μετά συνεργάζεται σε συναυλίες και στο βινύλιο με τον Γ. Μαρκόπουλο. Το καλοκαίρι του 1988 συμμετέχει στο συναυλιακό πρόγραμμα του Γιώργου Νταλάρα και αμέσως μετά τον επιλέγει ο Ν. Μαμαγκάκης για 3 τραγούδια στο δίσκο "Μυστικά τραγούδια". Τον Οκτώβρη του 1992 ο Δημήτρης Ζερβουδάκης κυκλοφορεί τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο "Από Μάρτη Καλοκαίρι" ενώ ήδη έχει αρχίσει η συνεργασία του με την Ελευθερία Αρβανιτάκη που συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία όλη τη χρονιά στον Απόλλωνα.

Στη συνέχεια, κυκλοφορούν οι επόμενοι δίσκοι «Έχε το νου σου», «Κλείσε τα μάτια σου και κοίτα», «Εδώ ξυπνούν τα όνειρα», «Πανσέληνη Χώρα», καθώς και συμμετοχές του σε δίσκους άλλων δημιουργών όπως του Γ. Μαρκόπουλου, Γιώργου Ζήκα, Γιώργου Καζαντζή. Στο άλμπουμ που μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο «Το μέσα μου βουνό», ο Δημήτρης Ζερβουδάκης συνεργάζεται με το Σούλη Λιάκο (στίχοι-μουσικοί).

Το 2005 Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης συνάντησε την Μελίνα Κανά, τη Γιώτα Νέγκα και τη Μαρία Σπυροπούλου στο άλμπουμ του Μανώλη Γαλιάτσου "Του Μάγου τα παιχνίδια" ( LM 036-2), όπου ερμηνεύει, σε μουσική του Γαλιάτσου, στίχους του Καρυωτάκη ("Δρόμος"), του Φιλύρα ("Οι Ερχόμενες") και του ίδιου του συνθέτη ("Παράξενο να μοιάζεις" - "Όχι και να κλαίμε" - "Ένας Μάγος πέρασε"). Ο δίσκος κυκλοφορεί από τη Libra Music.

To 2006 Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης ύστερα από μια μακρόχρονη δισκογραφική πορεία επανέρχεται με τη νέα του δισκογραφική πρόταση "Στα χαμηλά και στα Ψηλά". Στο δίσκο συμμετέχουν ο Παντελής Θεοχαρίδης και η Αλεξία Χρυσομάλλη. Ο Δίσκος κυκλοφορεί από την Polytropon.

Το 2009 και συγκεκριμένα την άνοιξη ξεκίνησαν οι ηχογραφήσεις του album "Πως να αναπνεύσω" στο οποίο συμμετέχει η Σοφία Γεωργαντζη μια νέα και πολλά υποσχόμενη τραγουδοποιός. Στον δίσκο ξεχωρίζουν αμέσως τα "Πως να αναπνεύσω" , "Ζωή Μισή" και "Λήθη". Ο δίσκος κυκλοφορεί από την εταιρεία παραγωγής ΚΥΜΑ η οποία ξεκινά και την δραστηριότητα της με αυτήν την παραγωγή.

Με τα χρόνια το τραγούδι "Τα ανείπωτα" αναδεικνύεται ως από τα αγαπημένα του κόσμου και συγκεντρώνει εκατομμύρια ακροάσεις, όσο κανένα άλλο ελληνικό τραγούδι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News