Πολιτισμός

Αντίστροφη μέτρηση για το Φεστιβάλ "El Greco - Φόδελε 2015"

Όλα είναι έτοιμα για το Φεστιβάλ "El Greco-Φόδελε 2015", που διοργανώνουν για μια ακόμα χρονιά ο Δήμος Μαλεβιζίου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Μαλεβιζίου (ΔΟΠΠΑΜ), υπό την αιγίδα της UNESCO - Όμιλος Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν το διήμερο 8 και 9 Αυγούστου στο Φόδελε, με ελεύθερη είσοδο.

Ένα χρόνο μετά τον εορτασμό των 400 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου καλλιτέχνη Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, γνωστοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες και άνθρωποι του πνεύματος συγκεντρώνονται ξανά στη γενέτειρα του Γκρέκο, το Φόδελε, αποτίνοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του.

Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε το ερχόμενο Σάββατο 8 Αυγούστου με το Συμπόσιο Ζωγραφικής, στο οποίο συμμετέχουν 11 ζωγράφοι απ' όλη την Ελλάδα και με μουσικοχορευτικές παραστάσεις στον αύλειο χώρο του Μουσείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος».

Πρόκειται για τη 2η ενότητα εκδηλώσεων που διοργανώνονται από τη δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου, μετά την παρουσίαση στην έκθεση «Κρήτη, η Μεγάλη Συνάντηση», που έγινε την άνοιξη του 2015 στην Αθήνα.

Χορηγοί του Φεστιβάλ είναι οι εταιρείες Minoan Lines, Fodele Beach Water Park resort Hotel, Apollonia hotel, Αρτοζαχαροπλαστική Σταματάκης, περιοδικό Volta και Βιομηχανία Κουβίδης.

Την παρουσίαση των εκδηλώσεων θα κάνει η δημοσιογράφος Μάρα Μπέκα.

Σχόλια