default-image

Ξεκινά το Φεστιβάλ "El Greco - Φόδελε 2015"

Πολιτισμός
Ξεκινά το Φεστιβάλ "El Greco - Φόδελε 2015"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Φεστιβάλ «El Greco - Φόδελε 2015» διοργανώνεται για ακόμα μια χρονιά στο δήμο Μαλεβιζίου, γεμάτο εκδηλώσεις που ξεκινάνε από το Σάββατο 8 Αυγούστου με το «Συμπόσιο Ζωγραφικής».

Πιο αναλυτικά, «όλα είναι έτοιμα για το Φεστιβάλ El Greco - Φόδελε 2015 που διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά ο Δήμος Μαλεβιζίου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Μαλεβιζίου (Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ.), υπό την αιγίδα της UNESCO - Όμιλος Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Ένα χρόνο μετά τον εορτασμό των 400 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου καλλιτέχνη Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, γνωστοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες και άνθρωποι του πνεύματος, συγκεντρώνονται ξανά στη γενέτειρα του Γκρέκο, το Φόδελε, αποτίνοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του.

Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε το ερχόμενο Σαββάτο 8 Αυγούστου με το Συμπόσιο Ζωγραφικής, στο οποίο συμμετέχουν 11 ζωγράφοι απ' όλη την Ελλάδα και με μουσικοχορευτικές παραστάσεις στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Δομήνικος Θεοτοκόπουλος.

Πρόκειται για την 2η ενότητα εκδηλώσεων που διοργανώνονται από τη Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου, μετά την παρουσίαση στην έκθεση «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση», που έγινε την άνοιξη του 2015 στην Αθήνα.

Την παρουσίαση των εκδηλώσεων θα κάνει η δημοσιογράφος Μάρα Μπέκα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News