default-image

Χανιά: Μουσικοχορευτική εκδήλωση τιμής των θυμάτων πολέμου

Πολιτισμός
Χανιά: Μουσικοχορευτική εκδήλωση τιμής των θυμάτων πολέμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τιμή στη μνήμη των 300.000 θυμάτων, που έχασαν τη ζωή τους στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, με παραδοσιακά, λαϊκά και έντεχνα τραγούδια διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015, πίσω από το Γυαλί Τζαμισί στα Χανιά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «70 χρόνια συμπληρώνονται την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015 μετά το μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε σε περίοδο πολέμου από τις ΗΠΑ, με τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι και τους 300.000 ανθρώπους που έγιναν ολοκαύτωμα.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων στη μνήμη των θυμάτων αυτού του γεγονότος, αλλά και στην μνήμη των θυμάτων των άδικων ιμπεριαλιστικών πολέμων, διοργανώνει μουσικοχορευτική πολιτιστική εκδήλωση με παραδοσιακά, λαϊκά και έντεχνα τραγούδια, πίσω από το Γυαλί Τζαμισί την Πέμπτη 6 Αυγούστου και ώρα 8.30 μ.μ.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί τον εργαζόμενο λαό, τους άνεργους, τις νέες και τους νέους, τα στρατευμένα παιδιά του λαού τους προοδευτικούς ανθρώπους  και τους φίλους  της Ειρήνης , να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού - φιλειρηνικού κινήματος και μαζί με το υπόλοιπο ταξικό - λαϊκό κίνημα να εντείνουμε τη δράση μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και το φασισμό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News