default-image

Χανιά: Συνεχίζονται οι θεατρικές και μουσικές παραστάσεις

Πολιτισμός
Χανιά: Συνεχίζονται οι θεατρικές και μουσικές παραστάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Χανίων - Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ) σε συνεργασία με το δήμο Χανίων συνδιοργανώνουν πολυήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις και άλλα πολλά. Πιο αναλυτικά:

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Στον δημοτικό κινηματογράφο «Κήπος», τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015, στις 21:30, θα πραγματοποιηθεί η προβολή της παράστασης Georges Bizet «Κάρμεν» από την Metropolitan Opera of New York, σε μαγνητοσκόπηση. Η είσοδος είναι στα 10 ευρώ.

Η «συναρπαστική και λαμπρή παραγωγή» του Richard Eyre στην Κάρμεν (The New York Times) είναι η πιο δημοφιλής όπερα στην ιστορία της σειράς Live in HD.

H Anita Rachvelishvili ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο της μαγευτικής τσιγγάνας, τον οποίο έχει ερμηνεύσει με τεράστια επιτυχία σε πολλές από τις κορυφαίες λυρικές σκηνές του κόσμου. Ο Aleksandrs Antonenko ερμηνεύει τον παθιασμένο Δον Χοσέ, η ανερχόμενη σοπράνο Anita Hartig τη Μικαέλα, και ο Ildar Abdrazakov είναι ο τορεαδόρ Εσκαμίγιο σ' αυτήν την παράσταση που διευθύνει ο ισπανός μαέστρος Pablo Heras-Casado (Υπότιτλοι στα ελληνικά).

Cast: Μικαέλα : Anita Hartig

Κάρμεν : Αnita Rachvelishvili

Δον Χοσέ : Aleksandrs Antonenko

Εσκαμίγιο : Ildar Abdrazakov

Συντελεστές: Διευθυντής Ορχήστρας : Pablo Heras-Casado

Σκηνοθεσία : Richard Eyre

Σκηνικά και κουστούμια : Rob Howell

Φωτισμοί : Peter Mumford

Χορογραφίες : Christopher Wheeldon

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015 στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου και ώρα 21:15 θα πραγματοποιηθεί το «Μαγικό Ταξίδι της Ευγενίας». Η είσοδος είναι στα 10 ευρώ ενώ η προπώληση εισιτηρίων στα 8 ευρώ.

Φέτος το Καλοκαίρι το Θέατρο του Βορρά ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο των βιβλίων παρέα με τους αγαπημένους μας παιδικούς ήρωες! Μαζί με τη μικρή Ευγενία, θα πετάξουμε στη Χώρα του Ποτέ, θα κρατήσουμε στα χέρια μας τον Ουρανό μαζί με τον Ηρακλή, θα κυνηγήσουμε ανεμόμυλους και θα παρακολουθήσουμε μια επικών διαστάσεων μάχη με ραπ ανάμεσα στον κακό λύκο, το βασιλιά των παραμυθιών και την κακιά μάγισσα!

Το Μαγικό ταξίδι της Ευγενίας παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία για τρία χρόνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ βραβεύτηκε με το Βραβείο Κοινού All4Fun Καλύτερης Παιδικής Παράστασης 2013-2014 αλλά και με την Τιμητική Διάκριση UNESCO Πειραιώς και Νήσων - μέλος του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με θέμα τη σχέση των παιδιών με τα βιβλία και τη γνώση.

Μια κωμική αναζήτηση αυτογνωσίας γεμάτη τραγούδια και ζωντανή μουσική, όπου παρελαύνουν χαρακτήρες διαχρονικοί καί μας μαθαίνουν να εκφράζουμε τη δική μας ξεχωριστή φωνή! Τέσσερις ηθοποιοί υποδύονται δεκαπέντε διαφορετικούς ρόλους σε μια φαντασμαγορική γιορτή που γνωρίζει σε μικρούς και μεγάλους την αξία της γνώσης και της περιέργειας και μας επιτρέπει να βλέπουμε όνειρα πριν κοιμηθούμε!

Στο ρόλο της μικρής Ευγενίας, η αγαπημένη μας Λάουρα Νάργες

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Την Τρίτη 4 Αυγούστου 2015 στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου και ώρα 21:30, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το συγκρότημα Λευτέρης Παπαδάκης και ο Βασίλης Κώστας QUARTET. Η είσοδος είναι στα 10 ευρώ.

Ο Λευτέρης Παπαδάκης και ο Βασίλης Κώστας συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην Βοστώνη (Η.Π.Α), κατά την διάρκεια των μουσικών τους σπουδών, όπου και ξεκίνησαν την μουσική τους συνεργασία. Το Quarteto των δύο μουσικών θα παρουσιάσει προσωπικές συνθέσεις αλλά και διασκευές παραδοσιακών και σύγχρονων μουσικών κομματιών. Τα ηχοχρώματα που θα ακουστούν θα είναι ένα πάντρεμα της κρητικής, ηπειρώτικης και Jazz μουσικής.

Ο Λευτέρης Παπαδάκης ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στο τμήμα Jazz του Ωδείου Φίλιππος Νάκας στην Αθήνα, συνεχίζοντας στο Conservatoire de Lausanne HEMU (CH) και τελειώνοντας στο Berklee College of Music (US). Έχει παίξει σε πολλές διαφορετικές σκηνές και φεστιβάλ σε Ευρώπη και Αμερική και οι προσωπικές μουσικές συνθέσεις του συνδυάζουν ακούσματα της ανατολής με ρυθμούς της δυτικής μουσικής.

Ο Βασίλης Κώστας από μικρή ηλικία αφομοίωσε τα ερεθίσματα της παραδοσιακής ηπειρώτικης μουσικής όπου και ξεκίνησε να γράφει τις δικές του προσωπικές μουσικές συνθέσεις. Τελείωσε το τμήμα Jazz του Ωδείου Φίλιππος Νάκας στην Θεσσαλονίκη παράλληλα με τις σπουδές του στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. Αυτή την στιγμή συνεχίζει τις σπουδές του στο Berklee College of Music (US) και συνεχίζει να συνθέτει μουσική συνδυάζοντας τα παραδοσιακά ακούσματα με την σύγχρονη Jazz.

Μαζί τους ο δεξιοτέχνης της βιολόλυρας Κωστής Κυριτσάκης και ο ταλαντούχος Ιορδάνης Λάτσκος στα κρουστά.

Παίζουν οι μουσικοί:

Λευτέρης Παπαδάκης : Ηλεκτρικό Μπάσο

Βασίλης Κώστας : Ηπειρώτικο Λαούτο, Κιθάρα

Κωστής Κυριτσάκης : Βιολόλυρα

Ιορδάνης Λάτσκος : Κρουστά

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015 στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου και ώρα 21:30, παρουσιάζεται η παράσταση των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα «Πριν το χάραμα». Η είσοδος είναι στα 18 ευρώ ενώ το παιδικό, ανέργων, πολυτέκνων είναι στα 13.

Το έργο είναι γεμάτο από λαϊκά τραγούδια που όλοι αγαπάμε. Ταυτόχρονα όμως είναι μια πολύ δυνατή και συγκινητική ερωτική ιστορία, που διαδραματίζεται μεταπολεμικά, στα χρόνια ακριβώς των μεγάλων λαϊκών δημιουργών. τραγουδιών και φωνών.

Οι ήρωες του έργου είναι άνθρωποι του τραγουδιού που ζουν με πάθος τα πάθη τους! Οι ιστορίες τους διατρέχουν την νεότερη ιστορία της Ελλάδας από την απελευθέρωση, στον Εμφύλιο, στην μεταπολεμική Ελλάδα και την δικτατορία. Ζωές γεμάτες κρυφές παγίδες, σκοτεινά μονοπάτια και μυστικούς γκρεμούς. Αγάπες απελπισμένες και ψυχές αγιάτρευτες μέχρι την τελευταία τους ώρα. Πάντα με πίστη στην αλήθεια της καρδιάς!

Τους βασικούς ρόλους έχουν αγαπημένοι τραγουδιστές και καλοί ηθοποιοί: πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Σοφία Βόσσου, Στέλιος Διονυσίου, Ευθύμης Ζησάκης, Κατερίνα Κούκα, , Μπέτυ Μαγγίρα, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ορέστης Τζιόβας.

Συμμετέχουν : Αννα Αθανασιάδη, Χρήστος Ζαχαριάδης, Λήδα Καπνά, Αλεξάνδρα Κουλούρη, Σπύρος Κυριάκος, Δημήτρης Λέκκος, Αντιγόνη Νάκα, Γεράσιμος Σοφιανός, Ιούλιος Τζιάτας.

Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κουστούμια: Έβελιν Σιούπη

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Ενορχήστρωση τραγουδιών: Νίκος Στρατηγός

Δυο λόγια για την υπόθεση του έργου:

Θεσσαλονίκη. Γερμανική κατοχή. Ο Ανέστης προσπαθεί να πιάσει δουλειά στο κέντρο του Κώστα Δραγούτσου, όπου παίζει μπουζούκι ο αδερφός του Λευτέρης και τραγουδούν οι γνωστοί Αρετή Λάμπρου, Νανά Βάλβη και Μανώλης Ναξιώτης. Παρά το γεγονός ότι είναι ερωτευμένος με την Δέσποινα, κόρη καλής κοινωνίας, την εγκαταλείπει μόλις αυτή μένει έγκυος. Ο δεσμός του με την Αρετή, τον βοηθά και επαγγελματικά, ιδιαίτερα όταν ο Μανώλης που διατηρεί θυελλώδη δεσμό με την Νανά Βάλβη τσακώνεται μαζί της και φεύγει από το μαγαζί. Στον εμφύλιο, τραμπούκοι καίνε το μαγαζί του Κώστα. Όλοι ξαναβρίσκονται στην Αθήνα, με άλλες ζωές, άλλες καριέρες, άλλους έρωτες και άλλα πάθη. Και άλλες ενοχές, καθώς οι επιλογές τους έχουν επηρεάσει με τρόπο τραγικό κάποιους από τους δικούς τους ανθρώπους. Οι ζωές τους αναμειγνύονται ξανά, σε εκρηκτικό μείγμα, στο όριο του έρωτα και του θανάτου

Παρασκευή 7 και Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Την Παρασκευή 7 & το Σάββατο 8 Αυγούστου 2015 στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου και ώρα 21:30, ανεβαίνει η σατυρική παράσταση του Αριστοφάνη «Αχαρνής». Η είσοδος είναι στα 18 ευρώ, το παιδικό, φοιτητικό, πολυτέκνων, άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ στα 15 ευρώ και των ανέργων στα 12 ευρώ.

Οι Αχαρνής το πρώτο σωζόμενο έργο του Αριστοφάνη, έχει όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά του μεγάλου αυτού σατιρικού ποιητή:

Την αιχμηρή καταγγελία για τη διαφθορά του δημόσιου βίου, την αηδία του για τους δημαγωγούς που διαφθείρουν την συνείδηση των πολιτών και πάνω απ΄ όλα την αντίθεση του με την ψύχωση για πόλεμο που κατέλαβε τους Αθηναίους και οδήγησε σε καταστροφή την Αθηναϊκή δημοκρατία.

Ο ποιητής με όχημα την κωμωδία σατιρίζει αμείλικτα την πολεμική παράνοια των συμπολιτών του, κραυγάζοντας την επιθυμία του για Ειρήνη και όλα τα αγαθά που την ορίζουν: Την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο, τη φροντίδα για το κοινό συμφέρον, την τίμια διαχείριση του δημόσιου ταμείου, την πίστη στις ηθικές αξίες, τον σεβασμό και την αγάπη για την φύση και φυσικά τη χαρά για την ζωή και τον Έρωτα.

Κι όταν η Αθηναίοι αρνούνται πεισματικά να κάνουν Ειρήνη τότε ο Δικαιόπολης, ο ήρωας του Αριστοφάνη, αναλαμβάνει ο ίδιος πρωτοβουλία για Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Αξιοκρατία και…. το γλέντι αρχίζει! Γιατί ο πολιτικός Αριστοφάνης έχει κέφια!!!

Γιάννης Κακλέας, Σκηνοθέτης

Σκηνοθεσία - Απόδοση: Γιάννης Κακλέας

Δραματουργική επεξεργασία: Εύη Σαραγά

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Εύα Νάθενα

Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος

Χορογραφία: Αγγελική Τρομπούκη

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Μουσική διδασκαλία: Λία Βίσση

Βοηθός σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ήστυ

Φωτογραφίες: Μαριλένα Σταφυλίδου

Γραφιστικός σχεδιασμός: Χριστόφορος Χαραλαμπόπουλος

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Άρης Σερβετάλης, Φάνης Μουρατίδης, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Σωκράτης Πατσίκας, Λάμπρος Κτεναβός, Θάνος Μπίρκος, Γιώργος Κοψιδάς, Αγγελική Τρομπούκη, Κώστας Γαβαλάς, Στέλιος Ιακωβίδης, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Αλέξης Φουσέκης, Αχιλλέας Χαρίσκος, Θανάσης Ζερβόπουλος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News