Πολιτισμός

Αφιέρωμα στη μνήμη του Νίκου Σωτηριάδη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έξω Λακωνίων και η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου παρουσιάζουν, με ελεύθερη είσοδο, την ταινία του Άγγελου Σπάρταλη «Η Αρπαγή της Ευρώπης», στο θεατράκι του Δημοτικού Σχολείου Έξω Λακωνίων, την Κυριακή 2 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Σωτηριάδη, δημιουργού - μαζί με τον αδελφό του Παντελή - του γλυπτού «Η Αρπαγή της Ευρώπης», που αναπαριστά το μύθο της αρπαγής της Ευρώπης από το μεταμορφωμένο σε ταύρο Δία.

Η κάμερα παρακολουθεί την κατασκευή του γλυπτού ως την ολοκλήρωσή του, αλλά και τη μεταφορά του από τον Άγιο Νικόλαο στη Γαλλία. Η ταινία είναι παραγωγής 2006, διάρκειας 75' και στο εξαιρετικό αποτέλεσμα συνέβαλαν πολλοί συντοπίτες μας: Μαριάνθη Μενεγάκη, Ρίτα Μαρνέλλου, Νίκος Κούνδουρος, Νίκος και Παντελής Σωτηριάδης, Απόστολος Καπετανάκης, Δέσποινα Κουτάντου, Άννα Σωτηριάδη, Νίκος Κακογιαννάκης, Κώστας Τυμπακιανάκης και Χρήστος Ευαγγελινάκης.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν ο Παντελής Σωτηριάδης και ο σκηνοθέτης Άγγελος Σπάρταλης, ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έξω Λακωνίων θα ολοκληρώσει την πρόσκλησή του με φιλόξενο κέρασμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια