Πολιτισμός

Ο Βασίλης Σκουλάς "ταξιδεύει" την Πλατεία Κοραή

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015 στην πλατεία Κοραής θα «χαρίσει» μια μοναδική βραδιά στο κοινό ο Βασίλης Σκουλάς.

«Ο Βασίλης Σκουλάς μια από τις πιο σπουδαίες καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες της Κρήτης με περισσότερα από σαράντα χρόνια αδιάκοπης και ουσιαστικής παρουσίας στη δισκογραφία και σε ζωντανές εμφανίσεις έρχεται την Τετάρτη 29 Ιουλίου στην πλατεία Κοραή στις πολιτιστικές εκδηλώσεις  που διοργανώνουν «Το μήλο της Έριδος», «Ο Νότος», το «La Brasserie, , το Stone και «Ο Αντίποδας».  

Έχει ετοιμάσει μια συναυλία που παντρεύει με μεράκι και βαθιά γνώση της κρητικής μουσικής παράδοσης το παλιό με το νέο μέσα από τους γνώριμους ήχους της λύρας και του λαούτου και με πρωταγωνιστή έναν μουσικό ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως μία από τις εκφραστικότερες ανδρικές φωνές που βγήκαν από το μεταπολεμικό παραδοσιακό  μας τραγούδι.

Ο Βασίλης Σκουλάς έχει να επιδείξει μια μεγάλη σειρά επιτυχημένων καλλιτεχνικών εμφανίσεων, κοινωνικών και πολιτιστικών, από την Αμερική έως την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Γερμανία, καθώς επίσης και στα στέκια που κατά καιρούς δημιούργησε για τη φιλοξενία της κρητικής μουσικής.

Ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο το 1965, ο οποίος περιείχε κοντυλιές με τον Θανάση Σταυρακάκη και τον Νίκο Ξυλούρη, ακολούθησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος 33 στροφών το 1969.

Κατά τη διάρκεια της δισκογραφικής του πορείας ο Βασίλης Σκουλάς ηχογραφεί άλμπουμ με τραγούδια που κοσμούν τη νεότερη ελληνική μουσική ιστορία, ανάμεσά τους «Το Σεργιάνισμα στην Κρήτη», η «Κρητική ανθολογία», το «Αναφορά στην Κρήτη», το «Αναστορούμαι», «Ρίζα της φωτιάς» και «Στο ξέσπασμα του φεγγαριού».

Στη σφαίρα του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού, ο Βασίλης Σκουλάς έχει συναντηθεί με ξεχωριστούς δημιουργούς , όπως ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Δημήτρης Χριστοδούλου, ο Νικηφόρος Βρεττάκος, ο Ερρίκος Θαλασσινός, ο Μάριος Τόκας, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Ηλίας Κατσούλης, ο Κώστας Φασουλάς, ο Πάρις Περυσινάκης, ο Παναγιώτης Κωνσταντακόπουλος, ο Γιάννης Νικολάου και ο Μιχάλης Νικολούδης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια