default-image

Καθημερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Χανιά

Πολιτισμός
Καθημερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Χανίων - Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ) σε συνεργασία με το δήμο Χανίων συνδιοργανώνουν πολυήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις και άλλα πολλά. Πιο αναλυτικά:

Παρασκευή 24 Ιουλίου

Παρασκευή 24 - Κυριακή 26 Ιουλίου 2015, στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Κήπο» παρουσιάζεται η γαλλική, κοινωνική, κινηματογραφική ταινία «Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο», 2011, σε σκηνοθεσία του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν και με τους Αριάν Ασκαρίντ, Ζαν - Πιερ Νταρουσέν, Ζεράρ Μεϊλάν, Μέριλιν Καντό.

Οι προβολές ξεκινούν στις 20:45 και 22:45 και η είσοδος είναι 5 ευρώ.

Παρόλο που έχει χάσει τη δουλειά του πρόσφατα, ο Michel ζει ευτυχισμένος με την γυναίκα του Marie-Claire. Το ζευγάρι είναι ερωτευμένο για πάνω από τριάντα χρόνια. Τα παιδιά και τα εγγόνια τους τους δίνουν χαρά, όπως και οι καλοί φίλοι που τους περιβάλλουν. Είναι και οι δύο περήφανοι για τους πολιτικοποιημένους αγώνες και τις ηθικές αξίες τους. Όμως, αυτή η ευτυχία θα διαταραχθεί από δύο οπλισμένους νεαρούς που θα τους επιτεθούν βίαια και θα αρπάξουν τα χρήματα που τους δώρισαν οι φίλοι τους για ένα ταξίδι στο Κιλιμάντζαρο. Το σοκ γίνεται μεγαλύτερο όταν ανακαλύπτουν ότι την επίθεση την είχε οργανώσει ο Christophe, ένας πρώην συνάδελφος του Michel, που απολύθηκε την ίδια μέρα με εκείνον. Τα πράγματα μπλέκουν κι άλλο, αφού ο Christophe μεγαλώνει μόνος του τα δύο μικρά αδέρφια του.

Την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015 στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου και ώρα 21:30, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία της Ελεονόρας Ζουγανέλη. Η είσοδος είναι 15 ευρώ ενώ η προπώληση εισιτηρίων 12 ευρώ.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη έρχεται από μια θριαμβευτική χρονιά! Μετά τις sold out συναυλίες της στο Ηρώδειο και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τις οποίες παρακολούθησε χιλιάδες κόσμου και απέσπασε θριαμβευτικά σχόλια από τον τύπο αλλά και την εξαιρετικά επιτυχημένη φετινή - επίσης sold out - θεατρική της παρουσία στη παράσταση ΠΙΑΦ, ..με μια βαλίτσα στο χέρι ξανασυναντάει τους φίλους της σ' ολόκληρη την Ελλάδα, μ' ένα πρόγραμμα εφ' όλης της ύλης.

Που θα πάει αυτή η βαλίτσα… Σε όλη την Ελλάδα και τη Κύπρο, έχοντας μέσα το ρεπερτόριο της Ελεωνόρας και τραγούδια που αγαπάμε !! Όλα αυτά κάνουν ένα πρόγραμμα απρόβλεπτο, ανατρεπτικό με την Ελεωνόρα επί σκηνής, να μοιράζεται τα τραγούδια που πάντα θέλουμε να ακούμε και να τραγουδάμε, σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας βασισμένο στη μοναδική φωνή και παρουσία της. Μια παράσταση με την αισθητική και την σφραγίδα της.

Με κάθε εμφάνισή της επιβεβαιώνει την πληθωρική της προσωπικότητα και καταθέτει την δική της ταυτότητα, το «σάουντρακ της δικής της γενιάς», που χωρά επιλογές μιας παγκόσμιας μουσικής σκηνής, διαφορετικές κουλτούρες, τολμηρές μίξεις, αλλά και τα νεανικά και πρόσφατα μελωδικά βιώματά της. Γι αυτό και οι συναυλίες της προσελκύουν πάντα πολύ κόσμο και κυρίως κόσμο όλων των ηλικιών.

Παίζουν μαζί της οι εξαιρετικοί μουσικοί: Αγγελόπουλος Γιάννης - τύμπανα, Καλαντζάκος Νίκος - πιάνο/ενορχήστρωση, Κίτσος Παρασκευάς - μπάσο, Μπαρμπαγάλας Δημήτρης - κιθάρα, Οικονομίδης Γιάννης - τρομπέτα, Πασσαλίδης Νίκος - μπουζούκι, Χατζηιορδάνου Κωνσταντίνος - ακορντεόν.

Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Βραχνός

Ήχος: Αργύρης Λιανός - Brian Coon

Σχεδιασμός-Χειρισμός φώτων: Βασίλης Καραμούζης

Οργάνωση Παραγωγής: ΜΕΝΤΑ ART EVENTS,

Σημεία Προπώλησης

viva.gr, 11876, Public, Seven Spots

Δευτέρα 27 Ιουλίου

Την Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015 στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου και ώρα 21:00 θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΜΙΚΗ». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Χανιώτες καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα σε μια μοναδική μουσική βραδιά με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη

Πολυφωνικό Σύνολο Χανίων «Απόλλων»

Μουσικοθεατρική ομάδα «Passe-pARTout»

Βασίλης Κλαπάκης

Μαρία Κλεινάκη

Ελευθερία Κοκοτσάκη

Λεωνίδας Λαϊνάκης

Χαρά Λαϊνάκη

Κατερίνα Παπουτσάκη

Τάσος Ψαλλιδάκης

& Ελισάβετ Βερούλη

Επιμέλεια Προγράμματος: Ματθαίος Φραντζεσκάκης και Γιώργος Σαλτάρης

Πρόγραμμα εκδηλώσεων 90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης : www.mikis-crete.gr

Την Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015 στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΚΗΠΟ» και ώρα 20:10 & 21:30, θα πραγματοποιηθεί ο «Μαγικός κόσμος της παραμυθούπολης». Η είσοδος είναι στα 10 ευρώ για το κοινό.

Οι ήρωες του παραμυθιού: ο Πινόκιο, η Κοκκινοσκουφίτσα, η Εσμεράλδα, ο Αλαντίν, η Χιονάτη, η Σταχτοπούτα, ο Πίτερ Παν, προσπαθούν να βρουν ένα μεγάλο θησαυρό και μ' αυτόν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους (να σταματήσουν τους πολέμους, να προστατεύσουν τα ζώα και να κάνουν τη γη μας καταπράσινη).

Παρά τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν από τον Κάπτεν Χουκ και τη Κακιά Μάγισσα φτάνουν στο στόχο τους και ανακαλύπτουν ότι ο Μεγαλύτερος Θησαυρός του Κόσμου είναι τα παιδιά.

Οι ήρωές μας στην πιο ωραία περιπέτειά τους, προσπαθώντας να προβάλλουν μέσα από τη δράση τις διάφορες κωμικές καταστάσεις, τη μουσική και τα τραγούδια, όλη εκείνη την ομορφιά των αισθημάτων που γεννάει ένα παραμύθι.

Συντελεστές του έργου

Σκηνικά : Ελένη Ζελίνου

Κοστούμια : Ελπινίκη Λαμπρινού

Σκηνογραφία : Νίκος Λαμπρόπουλος

Μουσική Επιλογή : Γιώργος Γαβρόπουλος

Χορογραφίες : Ζωή Φώκα

Ήχος, Φωτισμοί : Γιώργος Ζελίνης

Σκηνοθεσία : Γιώργος Γρηγοριάδης

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Θανάσης Λιούνης

Σοφιάννα Γρηγοριάδου

Τζούλια Σπυροπούλου

Ιωάννα Προσμίτη

Ιωάννης Σιγάλας

Ιωάννα Σουλιώτη

Κρυσταλλία Καννάκη

Τρίτη 28 Ιουλίου

Την Τρίτη 28 Ιουλίου 2015 στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου και ώρα 21:30, θα πραγματοποιηθεί η τραγωδία του Σοφοκλή, «Αντιγόνη». Η είσοδος είναι 17 € και το Μαθητικό, Φοιτητικό, Ανέργων, άνω των 65 ετών είναι στα 13 €

Στην Αντιγόνη, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, κείμενο βαθύτατα πολιτικό, η ανάγκη του ελεύθερου ανθρώπου να ζει σύμφωνα με το προσωπικό σύστημα αξιών του, συγκρούεται με την ισχύ μιας αυθαίρετης και αλαζονικής εξουσίας. Και, -αλήθεια- ποιος και πώς μπορεί να εκφράζει το σύνολο, ώστε να είναι νόμιμη και αποδεκτή η εξουσία του;

Η παράσταση

ανεβαίνει, σε νέα μετάφραση της Παναγιώτας Πανταζή και σκηνοθεσία Θέμη

Μουμουλίδη και επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση της κορυφαίας τραγωδίας, μέσα σε ένα ποιητικό εικαστικό περιβάλλον και τη σύγχρονη μουσική εκδοχή του Σταύρου Γασπαράτου.

Μετάφραση : Παναγιώτα Πανταζή

Σκηνοθεσία : Θέμης Μουμουλίδης

Μουσική : Σταύρος Γασπαράτος

Σκηνικό - κοστούμια : Παναγιώτα Κοκκορού

Επιμέλεια κίνησης : Έλενα Γεροδήμου

Σχεδιασμός φωτισμών: Ηλίας Μπέλμπας

Σχεδιασμός ήχου : Γιάννης Λαμπρόπουλος

ερμηνεύουν οι ηθοποιοί

Nικήτας Τσακίρογλου, Ιωάννα Παππά, Σταύρος Ζαλμάς, Νίκος Αρβανίτης, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Χρήστος Πλαΐνης, Κώστας Βελέτζας, Γιώργος Παπαπαύλου, Μάνος Καρατζογιάννης, Γιώργος Νούσης

Πέμπτη 30 Ιουλίου

Την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου και ώρα 21:30, θα πραγματοποιηθεί η μουσική θεατρική παράσταση Μέρες Ραδιοφώνου «50 χρόνια Ελλάδα». Η είσοδος είναι στα 15 ευρώ και το Παιδικό, Ανέργων είναι στα 12 ευρώ.

Η μουσική θεατρική παράσταση που κέρδισε τις καλύτερες κριτικές κοινού και κριτικών και παίχτηκε για δύο χρόνια στο «Γυάλινο μουσικό θέατρο» και στο θέατρο «Badminton» στην Αθήνα, περιοδεύει σ όλη την Ελλάδα . Ένα φαντασμαγορικό μουσικό ταξίδι, στις πιο νοσταλγικές μέρες του ελληνικού ραδιοφώνου θα σας κρατήσει συντροφιά τις ξάστερες νύχτες του καλοκαιριού, με αξέχαστα τραγούδια και αγαπημένες εκπομπές, που σφράγισαν την σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Ξεκινώντας από την δημιουργία της ελληνικής ραδιοφωνίας το 1938 και για πενήντα ολόκληρα χρόνια. Εκπομπές που άφησαν υπέροχες αναμνήσεις, όπως «Η θεία Λένα», «Χαρούμενα ταλέντα», «Το θέατρο στο μικρόφωνο», «Καλησπέρα κύριε Έντισον», «Εδώ Λιλιπούπολη», «Μοντέρνοι ρυθμοί», «Πικρή, μικρή μου αγάπη», «Το σπίτι των ανέμων», «Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης» και πολλές ακόμη, θα ζωντανέψουν επί σκηνής , σε μια μοναδική ιστορική αναδρομή.

Στην παράσταση θα ακουστούν επίσης, τραγούδια όλων των μεγάλων μας δημιουργών όπως: Μουζάκη, Σουγιούλ, Πλέσσα, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Σπάρτακο, Σπανό, Κατσαρό, Λοΐζο, που σφράγισαν ανεξίτηλα τα ελληνικά ερτζιανά στις μέρες που πέρασαν. Τραγούδια όπως «Παιδιά της Ελλάδος παιδιά», «Βίρα τις άγκυρες, «Πόσο λυπάμαι», «Θα σε πάρω να φύγουμε», «Δώσε παιδί μου δώσε», «Κάπου υπάρχει η αγάπη μου», «Η σκλάβα», «Ξέρω δύο μάτια γαλανά», «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Τόσα καλοκαίρια», «Ο τρόπος», «Το σχολείο», «Αυτό που τώρα μου συμβαίνει», «Ο δρόμος», «Αδέλφια μου αλήτες πουλιά», «Αν ήμουν πλούσιος», «Άσε με να φύγω», «Να μείνουμε πάντα παιδιά» και άλλα.

Μια υπέροχη διαδρομή ονείρων και αναμνήσεων, τότε που η μαγεία του ραδιοφώνου έφερνε σε επαφή τους απλούς ανθρώπους με τη λογοτεχνία, το θέατρο, τη μουσική κι άφηνε τη φαντασία του ακροατή να ντύσει τον ήχο με τις δικές του εικόνες. Γιατί, όπως έλεγε και ο Μάνος Χατζιδάκις: «…η τηλεόραση μας αιχμαλώτισε, ενώ το ραδιόφωνο μας μάγεψε».

Σε αυτό το μουσικό φαντασμαγορικό ταξίδι «50 χρόνια Ελλάδα» με ζωντανή ορχήστρα και τους ηθοποιούς να αλλάζουν περισσότερα από 100 κοστούμια, θα μας συντροφεύσουν οι , Αντώνης Λουδάρος, Ματθίλδη Μαγγίρα, Νίνα Λοτσάρη, Παναγιώτης Πετράκης, Μίνως Θεοχάρης, Νεφέλη Ορφανού και ο Μάκης Δελαπόρτας.

Κείμενα: Μάκης Δελαπόρτας, Στέλιος Παπαδόπουλος

Σκηνοθεσία: Μάκης Δελαπόρτας

Ενορχήστρωση: Γιώργος Παγιάτης

Χορογραφίες: Κρίστης Κουπάτος

Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News