Πολιτισμός

"Ιστορίες της Αλμύρας από τη Βιάννο"

Περνώντας συμπληγάδες και σειρήνες, όργωσε τις θάλασσες για να αποτυπώσει στο χαρτί τις μοναδικές εμπειρίες, που του χάρισαν χίλια μύρια κύματα.

Ο πλοίαρχος Μιχάλης Καρπαθάκης και οι εκδόσεις «ΝΗΜΕΡΤΗΣ» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορίες της Αλμύρας», που θα γίνει στο Βλαχάκιο Πνευματικό Κέντρο της Βιάννου, στις 8 Αυγούστου, στις 20:30.

Ένα βιβλίο γεμάτο θαλασσινές ιστορίες και βιώματα μιας ζωής, με γεγονότα που έγιναν σε όλες τις ηπείρους και τις θάλασσες του κόσμου. Σε όλα τα μέρη δηλαδή που ταξίδεψε ο Κρητικός πλοίαρχος Καρπαθάκης από το 1964 έως το 2005.

Ο ίδιος, που υπηρέτησε με πίστη και πάθος το καθήκον του, έχοντας πλέον «αγκυροβολήσει» στην «Ιθάκη» του, στο ορεινό χωριό της Άνω Βιάννου, μας ταξιδεύει στο ναυτικό του ημερολόγιο μέσα από 239 σελίδες και μας ξεκλειδώνει την «καμπίνα» της ψυχής του.

Με απλό, αυθόρμητο και περιγραφικό λόγο, διηγείται τα όσα έζησε ταξιδεύοντας με όλα τα είδη των πλοίων, έχοντας πάντα ως πυξίδα την οικογένειά του, στην οποία και αφιερώνει το νεοεκδοθέν έργο του. Μια ζωή γεμάτη συντεταγμένες, εντολές, δύσκολες αλλά και αστείες καταστάσεις, ξετυλίγεται μέσα σε τούτες τις «αλμυρές» σελίδες, που, αν μη τι άλλο, θα σας ξεναγήσουν σε μέρη μακρινά και ονειρεμένα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων θα δοθούν στη «Χορωδία της Βιάννου», η οποία θα δώσει, τιμής ένεκεν, μια ξεχωριστή νότα τη βραδιά της παρουσίασης του βιβλίου.

«Πρόσω ολοταχώς» λοιπόν και καλή αντάμωση στη Βιάννο.

Σχόλια