default-image

Η πρώτη συναυλία του Δημήτρη Ζωγραφάκη

Πολιτισμός
Η πρώτη συναυλία του Δημήτρη Ζωγραφάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας νέος Κρητικός μουσικός, ο Δημήτρης Ζωγραφάκης έρχεται στο «Θέατρο των Αγρών» την Πέμπτη 23 Ιουλίου, δίνοντας την πρώτη προσωπική του συναυλία.

Ο Δημήτρης Ζωγραφάκης «βαδίζει το δρόμο της μουσικής δημιουργίας εδώ και πολλά χρόνια. Πότε ακολουθώντας τους δύσκολους δρόμους της κρητικής μουσικής και πότε  τους δρόμους της έντεχνης τραγουδοποιίας . Δημιουργίες του έχουν ερμηνεύσει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου,  ο Ψαραντώνης, ο Χρήστος Δάντης, ο Haig Yazdjian και πολλοί άλλοι που εκτίμησαν τις συνθέσεις του και την αυθεντικότητα του.

Ο Δημήτρης Ζωγραφάκης γέννημα θρέμμα της Κρήτης, από τη Μεσαρά, συνεχίζει την δημιουργική του πορεία στη μουσική αυτή τη φορά με ένα δικό του μουσικό σχήμα και με διαφορετικό ύφος και έρχεται στο Θέατρο των Αγρών την Πέμπτη 23 Ιουλίου, στην πρώτη προσωπική του συναυλία.

Η πρώτη προσωπική δισκογραφική δουλεία του Δημήτρη Ζωγραφάκη κυκλοφόρησε το 2007 και από τότε μέχρι σήμερα μετρά άλλες τρείς δισκογραφικές εργασίες  που όλες έχουν τη σφραγίδα μιας αξιοπρόσεκτης κατάθεσης στις ντόπιες δημιουργικές ενασχολήσεις με πανελλήνιο όμως ήχο.

Η συναυλία του Δημήτρη Ζωγραφάκη στις 23 Ιουλίου στο Θέατρο των Αγρών, με προαιρετικό αντίτιμο, περιλαμβάνει το απαύγασμα όλης αυτής της μουσικής συνθετικής δουλειάς-πορείας αλλά και κάποιες διασκευές από παραδοσιακά ακούσματα  βγαλμένα μέσα από την οπτική ενός καλλιτέχνη απλού, αυθόρμητου και ανήσυχου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News