Πολιτισμός

"Ο τυχερός στρατιώτης" την Πέμπτη στο Ηράκλειο

Το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου "Ο τυχερός στρατιώτης" θα παρουσιάσει το ΣΧΗΜΑ 7 αύριο Πέμπτη 23 Ιουλίου, στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», στις 9:30 το βράδυ. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 8 ευρώ το κανονικό και 6 το μειωμένο. «Ο τυχερός στρατιώτης» έχει σαν αφετηρία ένα λαϊκό παραμύθι από τη Ρωσία. Η επιρροή του δεν είναι τυχαία ιδιαίτερα στον κόσμο και στην εποχή που ζούμε.

Το κείμενο της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου αφηγείται την πορεία ενός απλού ανθρώπου, που με οδηγό την τύχη και την εξυπνάδα κατακτά ύπατα αξιώματα και πλούτη, αλλά γρήγορα χάνει το μέτρο. Η μέθη της εξουσίας και της δύναμης τον κυριεύουν τόσο, που πιστεύει ότι μπορεί να υποτάξει τους πάντες και τα πάντα. Τι γίνεται όταν μας προσφέρονται τα πάντα πολύ εύκολα; Πώς μπορείς να παίξεις χαρτιά με έναν διαβολάκο και να φυλακίσεις το κακό σ' ένα μαγικό σακί; Ένα κείμενο γεμάτο από πολύχρωμες και διασκεδαστικές εικόνες και συναισθήματα... όπου τρεις κούκλες γίνονται συμπρωταγωνιστές κι εμπνέουν τους πέντε ηθοποιούς.

Οι συντελεστές  

Η σκηνοθεσία και η γενική επιμέλεια είναι του Κωνσταντίνου Μεταξάκη. Η βοηθός σκηνοθέτη είναι η Στέλλα Κουφάκη, η σκηνογραφία και η εικαστική επιμέλεια είναι του Νικόλαου Ζαρωνάκη, η κινησιολογία είναι του Κωνσταντίνου Τσακιρέλη, η διδασκαλία των τραγουδιών της παράστασης έγινε από τον Βαρδή Σαμαριτάκη. Την αφίσα και το πρόγραμμα της παράστασης επιμελήθηκε ο Κώστας Φραντζεσκάκης!

Οι ηθοποιοί είναι ο Τάσος Καϊσαρλής, η Σοφία Δερμιτζάκη, η Ρένα Πασπάτη, ο Χρόνης Σαπουντζάκης και η Κατερίνα Μυλωνάκη. Η παράσταση παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία το χειμώνα σε σχολεία της Κρήτης. Η Ξ. Καλογεροπούλου προτείνει την παράσταση για παιδιά από 4 ετών και άνω. Τηλέφωνα επικοινωνίας 6973/701.058 και 6976/331.107.

Σχόλια