default-image

Συνάντηση για το μόνιμο φωτισμό της Σπιναλόγκας

Πολιτισμός
Συνάντηση για το μόνιμο φωτισμό της Σπιναλόγκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι προσπάθειες πολλών ετών για τον ηλεκτοροφωτισμό του μνημείου της Σπιναλόγκας ευοδώθηκαν. Στο εξής όπως συμφωνήθηκε μετά από σύμβαση που υπεγράφη από την ΕΤΑΔ με τοπικό ιδιωτικό συνεργείο, καθ' όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, το νησί, θα φωτίζεται τρία βράδια την εβδομάδα (Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή) μέχρι το τέλος Οκτωβρίου», δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός.

Ο κ. Ζερβός, ευχαρίστησε την παρούσα και την προηγούμενη διοίκηση της ΕΤΑΔ, η οποία όπως έκανε γνωστό σε σύντομο χρόνο, υλοποίησε τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί, ενώ ενημέρωσε ότι ήδη έχει προγραμματιστεί συνάντηση για τις 27 Ιουλίου, στο γραφείο της γενικής γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού κ. Μαρίας Βλαζάκη, προκειμένου να συζητηθεί σε μια νέα βάση το ζήτημα της πόντισης καλωδίου στο νησί.

Στην παραπάνω συνάντηση αναμένεται να συμμετάσχουν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού κ. Γεράσιμος Ζαχαράτος, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου κ. Γιώργος Τερζάκης, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκης - που ήδη έχει δεσμευτεί για τη χρηματοδότηση κατά το ήμισυ του έργου - καθώς και επιχειρηματίες της περιοχής.

«Από τη νέα χρονιά, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά», τόνισε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, εξηγώντας ότι «η λειτουργία του συστήματος φέτος (κάθε Παρασκευή-Σάββατο και Κυριακή), θα δώσει τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε τυχόν προβλήματα καθώς και το πραγματικό κόστος λειτουργίας, διότι ενδεχομένως», πρόσθεσε, «από τα πρώτο μηνύματα που υπάρχουν συμπεραίνουμε, ότι το καύσιμο που χρειάζεται ανά ημέρα για τον ηλεκτροφωτισμό, είναι πράγματι λιγότερο από εκείνο που είχε προϋπολογιστεί, γεγονός που καταδεικνύει ότι δύναται να φωτίζεται το νησί, περισσότερες μέρες το μήνα με τα ίδια χρήματα».

«Συγκεντρώνοντας και αξιολογώντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, θα μπορέσουμε», επεσήμανε, «του χρόνου ή δυνατόν, το μνημείο να είναι φωτισμένο κάθε βράδυ, για να υπάρξει μια συνολική αναβάθμιση της περιοχής, που έτσι κι αλλιώς είναι μια περιοχή ιδιαίτερης αξίας!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News