default-image

Εκδήλωση με θέμα το Μινωικό πολιτισμό στο Αρκαλοχώρι

Πολιτισμός
Εκδήλωση με θέμα το Μινωικό πολιτισμό στο Αρκαλοχώρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση με θέμα τον Μινωικό πολιτισμό θα πραγματοποιηθεί στο Αρκαλοχώρι, την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 19:00, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τον πολιτισμό, την κουλτούρα και την ιστορία των Μινωιτών.

«Ο πολιτιστικός σύλλογος Αρκαλοχωρίου σε συνεργασία με την εταιρεία «Μούσα», υπηρεσιών πολιτιστικής εκπαίδευσης, διοργανώνει την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 19:00 στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ Αρκαλοχωρίου, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό στον κόσμο το Μινωικό».

Τι συνέβαινε μια φορά κι έναν καιρό στην Κρήτη;

Στα χρόνια τα προϊστορικά, στα χρόνια τα μινωικά;

Τα παιδιά μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, από μουσειακά αντίγραφα, από παιχνίδια και εικαστικά θα αποκωδικοποιήσουν το Μινωικό Πολιτισμό.

Θα μάθουν και θα παίξουν με ανασκαφές, λαβυρίνθους, τοιχογραφίες, σείστρα, πιθάρια, ρυτά και μινωικές γραφές σαν το δίσκο της Φαιστού και των πελέκεων του Αρκαλοχωρίου.

Το εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά και γονείς όλων των ηλικιών με στόχο να μάθουν την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού και ταυτόχρονα να αναπτύξουν την ταυτότητά τους ως μέρος της κοινότητας και της ιστορίας του.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News