Πολιτισμός

Με επιτυχία η έναρξη του φεστιβάλ "Γη, πολιτισμός, τουρισμός"

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση εκατοντάδων επισκεπτών πραγματοποιήθηκε η πρώτη βραδιά γευσιγνωσίας του 5ου Φεστιβάλ "Γη, πολιτισμός, τουρισμός" του Δήμου στην πλατεία του Πλατανιά.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στα τοπικά κρασιά και τα τυροκομικά προϊόντα και διοργανώθηκε σε συνεργασία με το δίκτυο Οινοποιών Δυτικής Κρήτης και το σύλλογο τυροκόμων Χανίων. Τα αρώματα των Κρητικών Κρασιών και οι γεύσεις των Κρητικών τυριών, κατέκλυσαν τον χώρο.

Οι επισκέπτες της βραδιάς δοκίμασαν κρασιά και τυροκομικά προϊόντα τοπικών παραγωγών. Μίλησαν με οινοπαραγωγούς και τυροκόμους αλλά κυρίως βίωσαν την εμπειρία της γεύσης.

Σε μια όμορφη καλοκαιρινή βραδιά, οι εκατοντάδες τουρίστες-επισκέπτες του τόπου μας αλλά και αρκετοί Χανιώτες, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν δύο από τα βασικά προϊόντα της Κρητικής γης, το κρασί και τα τυροκομικά προϊόντα.

Προϊόντα που γνωρίζουν ιδιαίτερη ανάπτυξη και ευρεία αποδοχή,τα τελευταία χρόνια από όσους τα γεύονται. Παράλληλα οι επισκέπτες της βραδιάς απόλαυσαν κρητική μουσική και χορούς από το συγκρότημα του Ιωάννη Μαραγκάκη & τον Μουσικοχορευτικό Όμιλο Πλατανιά.

Τη βραδιά άνοιξε ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης ο οποίος αφού ευχαρίστησε επισκέπτες και συνδιοργανωτές σημείωσε μεταξύ άλλων το Φεστιβάλ του Δήμου "Γη, πολιτισμός, τουρισμός", φέτος αποκτά σπονδυλωτό χαρακτήρα με βραδιές αφιερωμένες στα τοπικά προϊόντα και στον τουρισμό αλλά και με δράσεις με τη συμμετοχή των επισκεπτών μας, παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία στους επισκέπτες μας να διαπιστώσουν τη φιλοξενία αλλά και την υψηλή παροχή υπηρεσιών μας".

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε «στην ανάγκη να προχωρήσουν και να αναπτυχθούν τέτοιες δράσεις για να στηριχτεί ο πρωτογενής τομέας. Παράλληλα συνεχάρη το Δήμο Πλατανιά και το δήμαρχο, που πρωτοπορώντας διοργανώνει τέτοιες ουσιαστικές δράσεις για να γνωρίσουν οι επισκέπτες τα προϊόντα μας».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πέρα του περιφερειάρχη Κρήτης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο δήμαρχος Χανίων κ. Αναστ. Βάμβουκας, ο γεν. διευθυντής της ΟΑΚ κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο πρόεδρος την Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΔΗΠ) κ. Αντώνιος Καπνισάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Κρήτης Στέλιος Κουναλάκης και πολλοί εκπρόσωποι της Τ.Α., Φορέων και Συλλόγων του Δήμου.

Ο Δήμος Πλατανιά μετά και τη χθεσινή επιτυχία συνεχίζει με μια σειρά δράσεων - όλο το καλοκαίρι - που θα συστήνουν στους επισκέπτες τα προϊόντα της Κρητικής γης, αλλά και την παράδοση της Κρήτης.

Δράσεις με… "άρωμα" Κρήτης!

Ο δήμος δίνει το επόμενο ραντεβού τον Αύγουστο στην αυλή του Μουσείου Αλιείας στη Δ.Ε. Κολυμβαρίου του Δήμου Πλατανιά.

Σχόλια