Πολιτισμός

Ηράκλειο: Ξεκινούν οι συναυλίες στην πλατεία Κοραή

Ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα και φέτος συναυλίες στην πλατεία Κοραή. Διάσημοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες της Κρητικής μουσικής, του ρεμπέτικου και έντεχνου τραγουδιού, θα δώσουν το "παρών", χαρίζοντας στους Ηρακλειώτες αξέχαστες βραδιές διασκέδασης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «σεπείσμα των καιρών η πλατεία Κοραή επιμένει και φέτος να μετατρέψει το κέντρο του Ηρακλείου σε μια όαση πολιτιστικής δροσιάς.

Εξάλλου σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης η ψυχαγωγία και μάλιστα με τα συστατικά που εδώ και χρόνια έχουν θεσπίσει κάθε καλοκαίρι τα καταστήματα της πλατείας Κοραή, αποτελούν μια ευχάριστη νότα στη βραδινή καθημερινότητα των ηρακλειωτών.

Για φέτος το Μήλο της Έριδος, ο Αντίποδας, ο Νότος, το Stone και το La brasserie, με την υποστήριξη του δισκοπωλείου Αεράκης, ετοιμάζουν οκτώ συνολικά συναυλίες με ντόπιους καλλιτέχνες που ο καθένας τους αφήνει το δικό του στίγμα στο είδος της μουσικής που ασχολείται.

Μεγάλοι κρητικοί δημιουργοί όπως ο Ψαραντώνης, ο Βασίλης Σκουλάς, ο Βασίλης Σταυρακάκης, ο Γιώργος και Νίκος Στρατάκης καθώς και ο Δημήτρης και ο Μιχάλης Κουνάλης θα περάσουν από τη σκηνή της Πλατείας Κοραή.

Και το καλό όμως έντεχνο και ρεμπέτικο τραγούδι έχει τον εκφραστή της στην πλατεία Κοραή με το συγκρότημα Ένα και Ένα και τη Μαρία Κώτη και τον Δημήτρη Ζαχαριουδάκη,παρέα με αξιόλογους μουσικούς, να αφήνουν για λίγο τους Χαίνηδες.

Η πλατεία Κοραή επίσης δεν ξεχνά και τις ρόκ στιγμές της όπως αυτές εκφράζονται από τους Sounds of Iris, αλλά και το λαϊκό τραγούδι με τον Νίκο Δελιδάκη με τη μουσική παρέα του.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

- Δευτέρα 20 Ιουλίου-Μιχάλης και Δημήτρης Κουνάλης

- Τετάρτη  29 Ιουλίου - Βασίλης Σκουλάς

- Δευτέρα 3 Αυγούστου - Ένα και Ένα

- Δευτέρα 10 Αυγούστου - Νίκος Δελιδάκης  

- Δευτέρα 24 Αυγούστου - Γ&Ν Στρατάκης

- Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου - Ψαραντώνης

- Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου - Sounds of Iris

-Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου - Βασίλης Σταυρακάκης

Ο Μιχάλης και Δημήτρης Κουνάλης τη Δευτέρα 20 Ιουλίου στην πλατεία Κοραή

Η έναρξη λοιπόν των εκδηλώσεων στην πλατεία Κοραή γίνεται τη Δευτέρα  20 Ιουλίου με τον Δημήτρη και τον Μιχάλη Κουνάλη σε μια συναυλία που αποτελεί… οικογενειακή υπόθεση.

Ο Μιχάλης Κουνάλης και ο πατέρας του Δημήτρης Κουνάλης κάνοντας την κρητική μουσική οικογενειακή υπόθεση έρχονται στην πλατεία για μια ξεχωριστή συναυλία που είναι και η προτελευταία εκδήλωση για το φετινό καλοκαίρι στην πλατεία Κοραή.

«Μήλο» που έπεσε κάτω από τη… μηλιά, αφού είναι γιός του Δημήτρη Κουνάλη, είναι ο Μιχάλης Κουνάλης. Είναι όμως και νέο δέντρο αφού τα κλαδιά του απλώνονται μπολιασμένα με γνήσια μουσικά βιώματα και μεγάλη διάθεση εξέλιξης.

Ο Μιχάλης Κουνάλης με το μαντολίνο του και τη φωνή του δεν ξεφεύγει από τον κύκλο της κρητικής παράδοσης, αγαπάει αυτό που κάνει και το κάνει με πάθος και ζήλο.

Σχόλια