default-image

Αφιέρωμα στο Νίκο Καββαδία

Πολιτισμός
Αφιέρωμα στο Νίκο Καββαδία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια υπέροχη μουσικοποιητική βραδιά-αφιέρωμα για τα 40 χρόνια χωρίς τον «ποιητή της θάλασσας» Νίκο Καββαδία, με σύγχρονη ελληνική μουσική από τον Βαγγέλη Σαμαράκη και τη «Μουσική Συντροφιά» του θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 15 Ιουλίου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Η βραδιά πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο Καλοκαίρι 2015» του Δήμου Ηρακλείου, με ελεύθερη είσοδο και ώρα έναρξης στις 9:30 το βράδυ.

Η μελοποίηση των ποιημάτων είναι του Βαγγ. Σαμαράκη. Στη διάρκεια της εκδήλωσης τραγουδούν ο Γιώργος Κριτσωτάκης, η Αριάδνη Καρέκου-Βασιλάκη, ο Σπύρος Ρουμελιώτης, όπως επίσης η Ρένα Τουτουντζάκη και ο Gabriel Roskos. Στα φωνητικά θα είναι η Kristina Eisenloffel και η Αθηνά Ξυλούρη, ενώ μουσική συντροφιά θα κάνουν σε όσους παρευρεθούν ο Νίκος Ματζαπετάκης στο μαντολίνο, η Ελένη Δελιούση στο βιολί, ο Αντώνης Νικολιδάκης στο ακορντεόν, ο Γιάννης Καλομοίρης στο μπουζούκι, ο Δημήτρης Μεϊδάνης στο σαξόφωνο και τη φυσαρμόνικα, ο Νίκος Σκιαδάς στα κρουστά, ο Γιώργος Πιτσούλης στο μπάσο, ο Νίκος Μοσχονάς στα κρουστά και ο Βαγγέλης Σαμαράκης στο πιάνο. Το λογοτεχνικό σχολιασμό έχει αναλάβει ο ποιητής-κριτικός λογοτεχνίας Ζαχαρίας Κατσακός.

Το σημαντικό όμως είναι ότι η όλη βραδιά έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς αντί εισιτηρίου γίνονται δεχτά τρόφιμα μακράς διαρκείας και φάρμακα, που δεν έχουν λήξει, τα οποία θα διατεθούν, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δικτύου Αντιμετώπισης της Φτώχιας στο Ηράκλειο και το Κοινωνικό Ιατρείο του Δικτύου Αλληλεγγύης Ηρακλείου, σε άπορους συμπολίτες μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News