default-image

Αρχίζουν τα Υακίνθεια 2015 στις 30 Ιουλίου

Πολιτισμός
Αρχίζουν τα Υακίνθεια 2015 στις 30 Ιουλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποικίλες είναι και φέτος οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα Υακίνθεια 2015 στο Δήμο Ανωγείων, προσφέροντας μουσική και θέαμα σε όσους θα έχουν την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν.

Ο πολιτισμός, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, συνεχίζει να τροφοδοτεί το πάθος της κοινωνίας για ζωή. Ως εκ τούτου, αποφασίζοντας να παρακάμψουν τις αντικειμενικές δυσκολίες, οργανώνουν για 18η χρονιά τα Υακίνθεια.

Με τη διαφορά ότι, όπως ανακοινώνεται φέτος, η διάθεση της κοινωνίας για αναστοχασμό και επανατοποθέτηση πάνω στις βασικές αξίες της ζωής, αλλά και πρακτικές δυσκολίες συντήρησης του χώρου συναυλιών των Υακινθείων μετακομίζουν προσωρινά το όλο γεγονός από το θέατρο του Αγίου Υακίνθου στο θέατρο του αρχάγγελου Νίκου Ξυλούρη.

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Πέμπτη 30 Ιουλίου, στις 9:30 το βράδυ, στο θέατρο "Νίκος Ξυλούρης" στα Ανώγεια με το έργο "Πλάθοντας ιστορίες" από το σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη και την παρουσίαση του δίσκου του Γιώργη Σαλούστρου (Κεχρή), που κυκλοφορεί με τίτλο "Οντάς", όπου θα συμμετέχουν οι Γιώργης Φασουλάς και Κώστας Καλλέργης.

Εν συνεχεία τη σκητάλη θα πάρει ο αγαπημένος σε όλους Κρητικός καλλιτέχνης Ψαραντώνης, δίνοντας μια μαγευτική συναυλία.

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου οι εκδηλώσεις, που θα ξεκινήσουν επίσης στις 9:30 το βράδυ, λαμβάνοντας χώρα και πάλι στο θέατρο "Νίκος Ξυλούρης" στα Ανώγεια, θα ξεκινήσουν με την ομιλία του ιστορικού τέχνης Κώστα Καζαμιάκη με θέμα "Η μητέρα γη Δήμητρα και το μονάκριβο βλαστάρι της, η Περσεφόνη".

Θα ακολουθήσει παράσταση μουσικής και χορού με το Κρητικό Κουαρτέτο του Στέλιου Πετράκη και το Flamenco Aire του Χρίστου Τζιφάκι, με χορό από τα συγκροτήματα Θανάσης Μαυρόκωστας-Adolfo Vega και τραγούδι από τους Juan Murube, Αντώνη και Γιώργο Σταυρακάκη (έκτακτη συμμέτοχη: Γιάννης Ανδρόνογλου - κιθάρα, Μιχάλης Σταυρουλάκης - λαούτο). Η παράσταση, όπως αναφέρεται, είναι συμπαραγωγή των Υακινθείων και του Δήμου Ανωγείων, ενώ όλες οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Ανωγείων.

Σημειώνεται επίσης ότι παράλληλα κατά το διάστημα 28-31 Ιουλίου ο Δήμος Ανωγείων, σε συνεργασία με τα Υακίνθεια, διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ανωγείων. Αναλυτικές πληροφορίες στο www.anogeia-guitarfestival.gr.

Τέλος, όπως τονίζουν οι διοργανωτές, αν και ο αρχικός τους σχεδιασμός περιελάμβανε εκδηλώσεις με θέμα το στάρι και το ψωμί, την επόμενη χρονιά θα επανέλθουν στο θέμα αυτό, καθώς θεωρούν, όπως επισημαίνουν, πως το στάρι και το ψωμί, εκτός από τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν και παίζουν στην επιβίωση της ανθρωπότητας, αιώνια θα συμβολίζουν την ανθρώπινη χαρά που προκύπτει όχι από το περιττό, αλλά από το απαραίτητο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News