default-image

Αναβάλλονται η μία μετά την άλλη οι πολιτιστικές εκδηλώσεις

Πολιτισμός
Αναβάλλονται η μία μετά την άλλη οι πολιτιστικές εκδηλώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαρύ, όπως όλα δείχνουν, είναι το κλίμα που διαμορφώνεται σε οικονομικοπολιτικό επίπεδο και για τον πολιτισμό, αφού από τα θύματα της οικονομικής αβεβαιότητας και αδυναμίας, "έπεσαν" ήδη πολλές από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του δήμου Ηρακλείου και όχι μόνο.  

Η μία μετά την άλλη οι παραστάσεις αναβάλλονται, καθώς  η μετακίνηση σχημάτων και εξοπλισμού παραστάσεων από άλλες περιοχές εκτός Κρήτης, είναι αδύνατη.

Επί της ουσίας οι περισσότερες αν όχι όλες οι παραστάσεις σχημάτων εκτός Κρήτης που είχαν προγραμματιστεί μέχρι και τα τέλη Ιουλίου έχουν αναβληθεί, ενώ κανείς δε γνωρίζει τι θα γίνει και με τις επόμενες, εφόσον οι συνθήκες δεν διαφοροποιηθούν προς την ομαλοποίησή τους.

Μέχρι σήμερα 12 παραστάσεις αναβλήθηκαν για το φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου, ενώ δεκάδες επίσης αναβλήθηκαν ή και ματαιώθηκαν στο πλαίσιο εκδηλώσεων σε γειτονιές, χωριά και άλλους χώρους που είχαν προγραμματιστεί για τον Ιούλιο.

Όπως διευκρινίστηκε πάντως σε ότι αφορά το Δήμο Ηρακλείου, στόχος εφόσον ομαλοποιηθούν οι συνθήκες είναι όσες εξ' αναβολής εκδηλώσεις είναι εφικτό να γίνουν τον Σεπτέμβριο με την επιμήκυνση του χρόνου των εκδηλώσεων.

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News