Πολιτισμός

Από το Λούβρο στη Ρόδο έκθεση για το νησί των Ιπποτών

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου έρχεται από το Μουσείο του Λούβρου η έκθεση «Ρόδος, ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής».

Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 11 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 15 Νοεμβρίου.

Εκθέματα από το Βρετανικό Μουσείο, το Μουσείο της Κοπεγχάγης και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου φιλοξενούνται στην έκθεση. Συνολικά, ο επισκέπτης μπορεί να δει 45 περίπου αντικείμενα, από τον 14ο έως και τον 6ο αιώνα π.Χ, μεταξύ των οποίων κοσμήματα και κεραμικά σκεύη από το Μουσείο του Λούβρου, που έρχονται να συμπληρώσουν εκθέματα της μόνιμης συλλογής του Αρχαιολογικού Μουσείου της Ρόδου.

Η Αν Κουλιέ, επιμελήτρια της έκθεσης, αναφέρει: «Αυτή η έκθεση είναι η πρώτη στον κόσμο που είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στη Ρόδο και την αρχαιότητα. Παρά τον πλούτο της, η αρχαιολογία της Ρόδου είναι ελάχιστα γνωστή στο ευρύ κοινό. Και τώρα είναι η ευκαιρία και για τον κόσμο της Ρόδου να μάθει τους θησαυρούς της».

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου, που φέτος συμπληρώνει τα 100 χρόνια λειτουργίας του, στις 10 Ιουλίου, ενώ προγραμματίζονται και παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις.

«Η μεταφορά της έκθεσης "Ρόδος, ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής", που πραγματοποιείται σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, επισφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο πως ο πολιτισμός είναι ο αέναος δίαυλος επικοινωνίας μας, η αστείρευτη πηγή πλούτου μας, η πολυτιμότερη παρακαταθήκη μας στις επόμενες γενιές και η αδιαπραγμάτευτη μοναδικότητα της Ελλάδας μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Πηγή : tanea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια