default-image

Έκλεψε την παράσταση η χορευτική ομάδα των Αλατσατιανών

Κρήτη
Έκλεψε την παράσταση η χορευτική ομάδα των Αλατσατιανών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε η παράσταση της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου Αλατσατιανών το Σάββατο 4/7/2015 στο Κηποθέατρο "Νίκος Καζαντζάκης", στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου "Καλοκαίρι-Ηράκλειο 2015".

Μικροί και μεγάλοι χορευτές, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Νικήτα Τριτσάρη, παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα από χορούς της Μικράς Ασίας (Πόντος, Καππαδοκία, Ερυθραία), των αιγαιοπελαγίτικων νησιών και της Κρήτης.

Οι εντυπωσιακές στολές από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Μικράς Ασίας, τα σκηνικά και το μουσικό σύνολο "Πύρηχος" συνέθεσαν ένα αποτέλεσμα που σπάνια συναντάται στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Εκ μέρους της χορευτικής ομάδας η κ. Κατερίνα Ζαχαριουδάκη ευχαριστεί θερμά μέσω ανακοίνωσης τούς παρακάτω:

* «Το μουσικό σύνολο "Πύρηχος" με τον Γιώργο Ζαχαριουδάκη, τον Δημήτρη Στεφανάκη, τον Σταυραετό Τσαγκαράκη και τον Βαγγέλη Τσαγκαράκη για την εκπληκτική απόδοση των παραδοσιακών σκοπών. Επίσης ευχαριστούμε τη Μαρία Λούκα, που με τη γλυκιά φωνή της έδωσε ένα ξεχωριστό τόνο στη βραδιά.

* Τον Τάσο Καϊσαρλή, που με την απαγγελία του απέδωσε τα ιστορικά στοιχεία και τους χορούς κάθε περιοχής με την απαιτούμενη βαρύτητα, χωρίς να κουράσει το κοινό.

* Τον Γιώργο Κλώντζα και τον Γιάννη Πλερωνάκη, οι οποίοι αφιέρωσαν προσωπική εργασία και χρόνο στην κατασκευή και το στήσιμο των σκηνικών.

* Τη Μάνια Ράδοβιτς και τη Ράνια Χατζάκη, για την ενδυματολογική μας υποστήριξη.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το δάσκαλό μας Νικήτα Τριτσάρη, που με το μεράκι του και την άρτια γνώση του πάνω στην ελληνική παράδοση αφιέρωσε πολύ προσωπικό χρόνο για την οργάνωση και τη γενική επιμέλεια της βραδιάς, τη διδασκαλία των χορών, τη σύνταξη των κειμένων και  την κατασκευή των σκηνικών.

Αναμένουμε συνέχεια!», καταλήγει η ευχαριστήρια ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News