default-image

Χορευτική εκδήλωση στου Κοκκίνη Χάνι με τον Όμιλο "Αετογιάννη"

Κρήτη
Χορευτική εκδήλωση στου Κοκκίνη Χάνι με τον Όμιλο "Αετογιάννη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού "Αετογιάννης" θα βρίσκεται την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015 στον υπαίθριο χώρο του επιβλητικού Ιερού Ναού "Άξιον Εστίν" στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι για μια βραδιά γεμάτη χορό, μουσική και αυθεντικό κρητικό πολιτισμό.

Κόντρα στην κρίση και τους αρνητικούς προβληματισμούς των ημερών, οι μικροί και μεγάλοι μαθητές του Αετογιάννη από το Πολιτιστικό και Πνευματικό Κέντρο "Άξιον Εστίν" θα δώσουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας και χαράς. Ότι η Ελλάδα διατηρεί - μέσα από την καλλιέργεια των νέων της - ισχυρούς τους δεσμούς με τις ζωντανές παραδόσεις της και τον μακραίωνα πολιτισμό της.

Μαθητές από 4 ετών και πάνω θα παρουσιάσουν την προσπάθεια 9 μηνών στο "Άξιον Εστίν" παρουσιάζοντας τους περίφημους χορούς της Κρήτης και θα τραγουδήσουν, χορεύοντας, με τον πιο παραδοσιακό τρόπο τα τραγούδια της. Παράλληλα δε θα αφήσουν στο περιθώριό τους λιγότερο διαδεδομένους, τους λεγόμενους παλαιούς ή λησμονημένους χορούς τους οποίους θα αποδώσουν και θα εξηγήσουν την Ιστορία και τις παραδόσεις του λαού μας που συνδέονται με αυτούς.

Στην εκδήλωση θα παίζει ο καταξιωμένος Κρητικός καλλιτέχνης και δάσκαλος Βαγγέλης Πυθαρούλης με το συγκρότημά του καθώς και ο μοναδικός Δαμιανός Βασιλάκης στα πνευστά, ενώ θα εμφανιστούν οι μικροί μουσικοί μαθητές τους που φοίτησαν στα φετινά προγράμματα μουσικής παιδείας του Πολιτιστικού Κέντρου.

Η παράσταση θα ξεκινήσει ακριβώς στις 9:30 μ.μ. και έπειτα θα ακολουθήσει μεγάλο κρητικό παραδοσιακό γλέντι με την υπογραφή των σπουδαίων μουσικών και τον παλμό των δεκάδων χορευτών που θα βρίσκονται στο χώρο.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News