Πολιτισμός

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπεντεβή

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις του Συλλόγου Μπεντεβή από 26 έως και 28 Ιουνίου.

Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων νεαρά κορίτσια φόρεσαν χειροποίητες κρητικές στολές δια χειρός της δασκάλας των σεμιναρίων κοπτικής ραπτικής κ. Αρυγρώ Πατακιούτη-Τριγώνη και ξεκίνησαν τις βόλτες τους στις γειτονιές του Μπεντεβή προκειμένου να μαζέψουν τα μαγιάτικα στεφάνια με την συνοδεία κρητικής καντάδας.

Η αναβίωση του Κλείδωνα έδωσε μια ξεχωριστή νότα σε μέρες κρίσιμες που η ανάγκη να γυρίσουμε στα παλιά έθιμα γίνεται η αφορμή να περάσουν όμορφες στιγμές τα μέλη του Συλλόγου αλλά και οι καλεσμένοι των εκδηλώσεων στην συνοικία Μπεντεβη.

Η κ. Πατακιούτη-Τριγώνη Αργυρώ έδωσε και βεβαιώσεις παρακολούθησης σεμιναρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις τρεις ημέρες λειτουργούσε έκθεση με τα έργα όσων συμμετείχαν στα σεμινάρια του Συλλόγου κοπτικής-ραπτικής, πλεκτικής, λασέ, βιτρό και μουσική. Ένα πολύ ωραίο συναίσθημα για τους μαθητές των σεμιναρίων που είδαν τα έργα τους να αξίζουν τον θαυμασμό των καλεσμένων και να τους συγχαίρουν για την προσπάθεια, την επιμονή και το ταλέντο τους μιας και τα χειροποίητα κομμάτια τους έκλεψαν τις εντυπώσεις…

Η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων επιφύλαξε ένα κρητικό γλέντι με το μουσικό συγκρότημα του Λευτέρη Ψαράκη, ενώ χόρεψε η χορευτική ομάδα του 5ου γενικού Λυκείου.

Η τρίτη μέρα έκλεισε με λαϊκή βραδιά και πλούσιο λαϊκό μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα Πέρα-Δώθε.

Σχόλια