Πολιτισμός

Το Αλάγνι τιμά τον Βασίλη Σκουλά

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλαγνίου "Η Αλαγονία" οργανώνει την 1η Ιουλίου, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 8:30 το βράδυ, τιμητική εκδήλωση για την πολυετή προσφορά στη μουσική, το τραγούδι και την παράδοση της Κρήτης του Βασίλη Σκουλά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του δημοτικού σχολείου Αλαγνίου, που μπορεί πλέον να μη γεμίζει από τις χαρούμενες φωνές μαθητών, καθώς έπαψε να λειτουργεί, αλλά φιλοξενεί με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια τις πολιτιστικές ανησυχίες των κατοίκων του.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πολιτισμού, του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιάννης Ζαϊμάκης, θα παρουσιάσει τη μουσική διαδρομή του τιμώμενου καλλιτέχνη αναπτύσσοντας εισήγηση με τίτλο "Παράδοση και νεωτερικότητα στο έργο του Βασίλη Σκουλά".

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Ψιλάκης και ο παραγωγός τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών Γιώργος Βιτώρος.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση  θα απολαύσουν μουσική και τραγούδι από το Βασίλη Σκουλά αλλά και από τη νέα και ελπιδοφόρα γενιά μουσικών του χωριού.

Ειδικότερα θα παίξουν οι Νίκος Γερακάκης (λαούτο), Χρήστος Ζηδιανάκης (λαούτο, μαντολίνο), Κωστής Μαθιανάκης (λαούτο), Μιχάλης Μπελιβάνης (λύρα) και Σταύρος Ψυλλάκης (λύρα). Το συγκρότημα του Θανάση Μαυρόκωστα θα "ντύσει" χορευτικά τη βραδιά.

Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Ελένη Βασιλάκη.

Σχόλια