Πολιτισμός

"Μήδειας Απόπειρα" στην Πύλη Βηθλεέμ

Παρουσιάζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα στην Πύλη Βηθλεέμ η παράσταση "Μήδειας Απόπειρα" από το θεατρικό εργαστήρι του Λυκείου Ελληνίδων. Ένα έργο βασισμένο στη "Μήδεια" του Ευριπίδη.

«Η ιστορία της "Μήδειας" του Ευριπίδη είναι γνωστή και χιλιοειπωμένη. Μέσα από την παράστασή μας "Μήδειας Απόπειρα" επιχειρήσαμε να αποδώσουμε τις διαφορετικές κι εναλλασσόμενες πτυχές της Μήδειας - τη διαδρομή της μέσα στον έρωτα, τη μοναξιά, την εκδίκηση, το θρήνο, την τρέλα. Από την προδοσία μέχρι το αποτρόπαιο έγκλημα... Απέναντι στον Άντρα... τον Άντρα-Εξουσία, τον Άντρα-Αρσενικό... Καταδικασμένη σ' αυτήν την ατέρμονη μάχη, παραδομένη στα αρχέγονα ένστικτά της... Αλλά το ξέρετε πως ποτέ δε σωζόμαστε και πως όλα ξαναρχίζουνε πάντα...», υπογραμμίζει η σκηνοθέτιδα της παράστασης Σοφία Δερμιτζάκη.

Συντελεστές

Διασκευή-σκηνοθεσία: Σοφία Δερμιτζάκη.

Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλλα Κουφάκη.

Σκηνικό-κοστούμια: Αγγελική Πανουτσοπούλου, Δώρα Κονιωτάκη.

Επιμέλεια μουσικής: Σοφία Δερμιτζάκη, Στέλλα Κουφάκη.

Σχεδιασμός φωτισμών: Κώστας Μεταξάκης.

Επιμέλεια αφίσας: Μάνος Πατεράκης.

Στο τραγούδι ακούγεται η Μαρία Καστρινογιάννη. Το ράψιμο των κοστουμιών ανέλαβε η βιοτεχνία PLS.

Παίζουν οι:

Μήδειες: Μυρτώ Βουλγαράκη, Καλιάννα Γιγουρτσή, Μαίρη Ζηνόζη, Κατερίνα Κλώνου, Στέλλα Κουφάκη, Εύα Χαριτάκη και Ελένη Χριστοδουλάκη. Κρέων-Ιάσονας: Νίκος Καραδάκης και η μικρή Έλλη Μισιχρόνη.

Στην παράσταση ακούγονται αποσπάσματα από τη "Μήδεια" του Ευριπίδη, το "Μήδειας Υλικό" του Heiner Muller και το "Μήδεια, η έξοδος" του Γιάννη Κοντραφούρη.

Η παράσταση ξεκινά στις 9 το βράδυ και η είσοδος για το κοινό είναι 5 ευρώ.

Σχόλια