default-image

Εκδηλώσεις τιμής για τα 10 χρόνια Πατριαρχίας του Θεοδώρου Β

Κρήτη
Εκδηλώσεις τιμής για τα 10 χρόνια Πατριαρχίας του Θεοδώρου Β

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς τιμήν του Μακαριότατου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου του Β' και με αφορμή τη συμπλήρωση της 10ετούς Πατριαρχίας του στο Θρόνο του Αποστόλου Μάρκου, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής διοργανώνει λατρευτικές και άλλες εκδηλώσεις στο Ηράκλειο.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ιερά Μονή Αγκαράθου και στην Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης, το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί:

Στις 8:30 π.μ., στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγκαράθου, θα τελεστούν όρθρος και πατριαρχική Θεία Λειτουργία.

Στις 11:30 π.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της αίθουσας "Πατριάρχης Θεόδωρος ο Β'", εντός του Ηγουμενείου της Ιεράς Μονής.

Στις 7:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης στο Ηράκλειο, θα πραγματοποιηθούν ομιλία από το Σεβ. Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα "Θεόδωρος: ο Πατριάρχης της προσευχής και της αγάπης" και παρουσίαση του Επετειακού Τόμου της 10ετούς Πατριαρχίας του Μακαριότατου, από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Πρόδρομο Ξενάκη, γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, παρουσία της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου του Β'.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με βυζαντινούς ύμνους και μικρασιάτικα τραγούδια ο χορός ψαλτών "Οι Κρήτες Μα?στορες" και η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού "Η Αρτεμισία".

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης καλεί όσους επιθυμούν να μετέχουν στις εκδηλώσεις για να τιμήσουν με τη συμμετοχή τους το σεπτό πρόσωπο του Μακαριότατου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News