Πολιτισμός

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις της χώρας των παραμυθιών

Με περίσσια χαρά, μα ακόμη πιο μεγάλη για τους γονείς, συγγενείς και φίλους, δεκάδες μικρά παιδιά βγήκαν στο... σανίδι! Κατάμεστος από κόσμο ήταν προχθές το απόγευμα ο χώρος στο μικρό κηποθέατρο "Μάνος Χατζιδάκις", όπου πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση που οργάνωσε ο βρεφονηπιακός σταθμός-νηπιαγωγείο "Η Χώρα των Παραμυθιών". Με γέλιο κι ενθουσιασμό όλοι μα όλοι οι μικροί ηθοποιοί μάγεψαν στην κυριολεξία όλο το κοινό.

Τα παιδιά ντυμένα με στολές, σύμφωνα με το πνεύμα της παράστασης, που δεν ήταν άλλο από τα... παλιά επαγγέλματα, κατέφθαναν στο μικρό κηποθέατρο από τις 6 το απόγευμα μαζί με τους γονείς τους. Εκεί τους περίμενε η ομάδα του σταθμού για να παραλάβει τα παιδιά, ώστε μισή ώρα αργότερα να παίξουν το ρόλο που είχαν αναλάβει. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός - και αυτό πιστέψτε μας το εισπράξαμε και από αρκετό κόσμο - πως ακόμη και τα πιο μικρά σε ηλικία παιδιά απόλαυσαν την παράσταση σαν τους μεγάλους.

Όλα τα παιδιά ήταν καταπληκτικά. Χαμογελούσαν, κοίταζαν τον κόσμο και δίχως ντροπή έπαιζαν σαν ηθοποιοί με τη βοήθεια φυσικά των δασκάλων τους. Καταπληκτικές ήταν και οι στολές που φορούσαν και φτιάχτηκαν για τις ανάγκες της παράστασης, αναβιώνοντας επαγγέλματα που έχουν γράψει ιστορία και χάθηκαν στο χρόνο. Κάποιες μητέρες συγκινήθηκαν που έβλεπαν για πρώτη φορά το παιδί τους να παίρνει μέρος σε τέτοιου είδους εκδήλωση. Αλλά και οι πατεράδες υπερήφανοι και χαμογελαστοί δεν έχαναν στιγμή να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο για να κρατήσουν τη στιγμή. Τα χειροκροτήματα δεν έπαψαν από την έναρξη μέχρι τη λήξη της παράστασης. Κι εμείς από την πλευρά μας να δώσουμε ένα... μπράβο στους συντελεστές.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στη μνήμη του π. Νικόλαου Μαστοράκη, που κοιμήθηκε πρόσφατα και ξαφνικά.

Ιωάννα Βλαχάκη

Σχόλια