Πολιτισμός

"Η ιστορία της Κρήτης σε κόμικς"

Οι εκδόσεις Cretancomics παρουσιάζουν το βιβλίο του Π.Δ.Γιάκα "Η Ιστορία της Κρήτης σε κόμικς", ένα βιβλίο που διηγείται τη μεγάλη περιπέτεια του νησιού, από τη δημιουργία του, ως και τις μέρες μας. Η παρουσίαση του βιβλίου, που θα λάβει χώρα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου στην αίθουσα Καστελλάκη θα γίνει την Τετάρτη 24 Ιουλίου και ώρα 7 το απόγευμα.

Συνομιλούν οι:              

- Νίκος Λίτινας, διδάσκων Πανεπιστημίου Κρήτης.

- Νίκος Παπαδάκης, καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης.

- Σημανδράκης Παναγιώτης, αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης.

- Σπύρος Δρακάτος - Τόνια Αυγουστάκη, σχεδιαστές οπτικής επικοινωνίας.

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης.  

Το χιούμορ και η επιστημονική εγκυρότητα φτιάχνουν έναν εκρηκτικό συνδιασμό που αποδεικνύει πως η ιστορία είναι πράγματι ικανή να μας ταξιδέψει και να μας συναρπάσει.    

Αφηγητές της είναι οι ίδιοι οι χαρακτήρες, οι πρωταγωνιστές της, όπως η Μητέρα Φύση, ο Μινώταυρος, ο Δαίδαλος, ο Απόστολος Παύλος, ο Ερωτόκριτος, ο Αλέξης Ζορμπάς και φυσικά οι ίδιοι οι κάτοικοί της, που διηγούνται την ιστορία ενός τόπου γεμάτου θρύλους, μύθους και παραδόσεις, με πολλούς από αυτούς να ξεπερνούν τα όρια του νησιού και να γίνονται κομμάτι της παγκόσμιας κληρονομιάς.

Με την ιστορία δοσμένη λιτά και με χιούμορ, και με σκοπό να διδάξει, να ψυχαγωγήσει αλλά και να προβληματίσει, η "Ιστορία της Κρήτης σε κόμικς" είναι πάνω απ' όλα μια συναρπαστική αφήγηση που ξετυλίγεται μέσα στα βάθη των αιώνων, κατάλληλη για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά, κι ανατρεπτική όσο και κάθε αισιόδοξη ιστορία.

Το βιβλίο διατίθεται σε βιβλιοπωλεία και πρακτορεία Τύπου σε όλη την Κρήτη και σύντομα θα βρίσκεται και σε επιλεγμένα σημεία στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.cretancomics.gr.

Σχόλια