Πολιτισμός

"Ο χορός των Ψευδαισθήσεων" απόψε στο Opus Wine Bar

Το βιβλιοπωλείο "Δοκιμάκης", οι εκδόσεις "Ψυχογιός" και οι χορευτές της κοινότητας Tango Ηρακλείου παρουσιάζουν απόψε στις 22:30 το βιβλίο του Δημήτρη Στεφανάκη με τίτλο "Ο χορός των Ψευδαισθήσεων".

Η παρουσίαση του βιβλίου θα λάβει χώρα στο Opus Wine Bar (Kαπετάν Χαραλάμπη 3, πίσω από τον ΟΤΕ), όπου με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος κ. Ρένα Παπαδάκη, ενώ θα ακολουθήσει χορευτική βραδιά Tango.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έχει μεταφράσει έργα των Σολ Μπέλοου, Ε. Μ. Φόρστερ, Γιόζεφ Μπρόντσκι, Προσπέρ Μεριμέ, Ονορέ ντε Μπαλζάκ κ.ά. Το βιβλίο του "Μέρες Αλεξάνδρειας", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Ψυχογιός", εκδόθηκε στα γαλλικά με εξαιρετική επιτυχία και βραβεύτηκε με το Prix Mediterranee Etranger.

Κυκλοφορεί επίσης στα ισπανικά και τα αραβικά. Ο Δημήτρης Στεφανάκης τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη 2011 και ήταν υποψήφιος για το Prix du Livre Europeen 2011. Από τις Εκδόσεις "Ψυχογιός" κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά του φιλμ νουάρ, το οποίο μεταφράστηκε στα γαλλικά (υποψήφιο για το Prix Balkanika 2013), ΑΡΙΑ-Ο κόσμος από την αρχή που μεταφράζεται στα αραβικά, "Συλλαβίζοντας το καλοκαίρι" και το νέο του μυθιστόρημα "Ο χορός των ψευδαισθήσεων".

Ο Έλληνας συγγραφέας τιμήθηκε για το έργο του με τα διάσημα του Ιππότη Γραμμάτων και Τεχνών του Γαλλικού κράτους.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ήταν 8 Νοεμβρίου 2011. Ο Αλέξανδρος Σάντσας ή Αλεκίνος δίνει τέλος στη ζωή του διχάζοντας μια ολόκληρη χώρα που βρίσκεται ήδη σε κρίση.

Ο Μάνος Πιερίδης, μέλος μιας παρέας στην οποία ανήκε ο αυτόχειρας, αναθυμάται στιγμές από την κοινή τους ζωή στη δεκαετία του ενενήντα. Η μνήμη του ψηλαφεί τα ανέμελα χρόνια της νιότης, τον ανεκπλήρωτο έρωτά του για την Έλια, τη νεαρή δασκάλα χορού, την πολυκύμαντη φιλία του με τον Σέργιο.

Μέσα από μικρά και μεγάλα επεισόδια που οδηγούν στο σήμερα αναδεικνύεται το ψηφιδωτό χαρακτήρων ενός λαού που χόρεψε στον ρυθμό των ψευδαισθήσεων προτού βυθιστεί σε μια απρόσμενη περιπέτεια.

Ένα μυθιστόρημα για τη δοκιμασία της ζωής και του έρωτα με φόντο την πολύκροτη κρίση.

Σχόλια