Πολιτισμός

Την Τετάρτη 1 Ιουλίου live στα Χανιά οι Εncardia

Οι Εncardia, στο πιο εκρηκτικό πρόγραμμα του καλοκαιριού, με κιθάρες και βιολιά, με κύμβαλα κάθε λογής και χορούς εκστατικούς, μέσα από τα τραγούδια, τους χορούς, τους θρύλους και τις σπαρακτικές μελωδίες των ελληνοφώνων της Κάτω Ιταλίας, σμίγουν με το κοινό τους σε ένα ακόμα ραντεβού… Μία παράσταση ταξίδι και γιορτή… ξανά στα Χανιά.

Οι Εncardia κατεβαίνουν στο Δημοτικό Κήπο Χανίων την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 21:30 και παίζουν, τραγουδούν μελωδίες εμπνευσμένες από τα τραγούδια και την παράδοση των ελληνόφωνων της Κάτω Ιταλίας και χορεύουν στους εκρηκτικούς ρυθμούς του ιταλικού Νότου.

Οι θεατές θα απολαύσουν τραγούδια, χορούς και θρύλους από τις ατελείωτες μαγικές διαδρομές των Εncardia… από τις πολυφωνικές εκρήξεις των Ελλήνων του ιταλικού Νότου στους εκστατικούς ρυθμούς της ταραντέλας pizzica pizzica.

Ήχοι, χρώματα και στιγμές για ένα καλοκαίρι που θέλει τους ανθρώπους πιο κοντά, πιο αποφασισμένους και πιο... χαρούμενους από παλιά…

Οι Εncardia, η ιδιότυπη και απόλυτα ελκυστική αυτή μουσική κολεκτίβα, αποτελούν την εποχή αυτή ένα από τα πλέον προβεβλημένα και καταξιωμένα στη χώρα και διεθνώς ελληνικά σχήματα της world μουσικής. Προσηλωμένοι στην πλούσια παραδοσιακή και γεμάτη ενέργεια μουσική της Κάτω Ιταλίας, με τον πειστικό τους τρόπο έκφρασης και απόδοσης της μουσικής, μας ταξιδεύουν μουσικά στα απόμακρα χωριά της Καλαβρίας, στις όμορφες περιοχές του Salento και σε όλα εκείνα τα μέρη που μιλούν ακόμη Γκρεκάνικα κι άλλες τοπικές διαλέκτους. Κύριο χαρακτηριστικό του σχήματος η σχέση που αναπτύσσουν με το εκάστοτε κοινό των συναυλιών τους.

Παράλληλα βοηθούν και δίνουν μέρος των εισπράξεων της συναυλίας τους στη Μονάδα Συμβουλευτικής Χανίων εκφράζοντας στην πράξη την αλληλεγγύη που όλοι οφείλουμε να δείχνουμε, δίνοντας έμφαση στις συλλογικότητες και στηρίζοντας δράσεις που κάνουν πράξη τα νέα αιτήματα των καιρών.

Τιμή: 10 ευρώ (προπώληση)/12 ευρώ (ταμείο).

Σχόλια