default-image

Κυκλοφόρησε ο "Άνυδρος αθός" του Αλ. Παπαδάκη

Πολιτισμός
Κυκλοφόρησε ο "Άνυδρος αθός" του Αλ. Παπαδάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική εταιρεία "Αεράκης - Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι & Σείστρον" η τρίτη δισκογραφική δουλειά του Αλέξανδρου Παπαδάκη με τίτλο "Άνυδρος αθός".

Πρόκειται για μια ανθολογία γνωστών κομματιών όπως "Κοντυλιές τση νύχτας", "Σειρές συρτών", "Πραματευτής", "Γιασεμάκι", "Νυφιάτικο", "Μελαμπιανά" κ.ά., αλλά και νέων κομματιών, όπως "Άνυδρος αθός", "Στου Χανιαλή", "Χάση κόσμου", που χαρίζει στο μουσικόφιλο κοινό ο Αλέξανδρος Παπαδάκης με την παρέα του Γιώργη Ψαράκη, Ιδομενέα Καμηλάκη και Γιάννη Βεργαδή.

«Ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι θαυμαστός και πανέμορφος. Ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα, ο ήχος της θάλασσας, ένα δροσερό αέρι που κατεβαίνει από τα όρη, η ομορφιά ενός κοριτσιού, το γέλιο ενός παιδιού μπορούν να φτιάξουν τη διάθεση του ανθρώπου. Μια, λοιπόν, από τις ωραιότερες - αλλά και τραγικότερες - εικόνες που μπορεί να αντικρύσει κάποιος είναι και η προσπάθεια ενός καρπού να ανθίσει - ειδικά του άνυδρου. Πόση δύναμη χρειάζεται για να σπάσει η Ζωή το σκληρό κέλυφος ενός "μαξουλιού", βρισκόμενη σε δύσκολες συνθήκες και με ελάχιστα εφόδια, παλεύοντας να ανυψωθεί προς τον ήλιο για να τραφεί. Κι εδώ ακριβώς βρίσκεται η τραγικότητα της ζωής: στο κύριο αυτό στάδιο η Ζωή περνά την πρώτη της μεγάλη δοκιμασία και κρίνεται η επιβίωση ή ο θάνατος. Τελικά το όμορφο είναι σκληρό πολλές φορές και κατακτάται δύσκολα», υπογραμμίζει ο Αλέξανδρος Παπαδάκης.

Κεντρική διάθεση: "Αεράκης - Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι & Σείστρον", πλατεία Κοραή 14, Τ.Κ. 71.202, Ηράκλειο Κρήτης, τηλ./φαξ 2810/225.758.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News