Πολιτισμός

Δύο εκδηλώσεις στα πλαίσια της "Αθέατης Πόλης" στον Κοινωνικό Χώρο

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της "Αθέατης Πόλης", το Σάββατο 13 Ιουνίου στη 1 το μεσημέρι στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο γνωριμίας με τη Βικιπαίδεια και συγγραφή λήμματος για τα ενετικά τείχη με τη Γ. Αγγελάκη (μέλος της Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα), τον C. Messier (Βικιπαιδιστή) και την Εμμ. Αποστολάκη (αρχαιολόγο).

Πρόκειται για ένα σεμινάριο εξοικείωσης με τη Βικιπαίδεια. Η συμμετοχή είναι ανοικτή σε όλους και όλες και ιδιαίτερα στους αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες και δασκάλους/καθηγητές που θέλουν να γνωρίσουν το εγχείρημα και να συνεισφέρουν περαιτέρω στον εμπλουτισμό της εγκυκλοπαίδειας.

Το σεμινάριο αποτελείται από 2 μέρη: Στο πρώτο, θεωρητικό μέρος, θα μιλήσουμε για τη σημασία της συμμετοχής στη μεγαλύτερη ανοικτή δεξαμενή γνώσης και θα εξοικειωθούμε με τα βασικά χαρακτηριστικά της Βικιπαίδειας. Στο δεύτερο μέρος θα καταπιαστούν ατομικά και ομαδικά με τη συγγραφή ενός λήμματος με θέμα τα ενετικά τείχη του Ηρακλείου.

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 4 ώρες, ενώ για τη συμμετοχή απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο georgiaangelaki@gmail.com λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Σημειώνεται ότι η δράση γίνεται εθελοντικά και δεν υποστηρίζεται από το ίδρυμα της Wikimedia.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η είσοδος, όπως σε όλες τις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου, είναι ελεύθερη, ωστόσο η συμβολή σας σε συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το "Φαγητό με την αγάπη μας" είναι καθοριστική για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Σχόλια