default-image

Η "Αθέατη Πόλη" στην τελική ευθεία προετοιμασίας

Πολιτισμός
Η "Αθέατη Πόλη" στην τελική ευθεία προετοιμασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η "Αθέατη Πόλη" βρίσκεται ήδη στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της και φέτος θα είναι μεγαλύτερη από ποτέ! Το φεστιβάλ θα διαρκέσει τρεις μέρες (από 12 έως 14 Ιουνίου), θα απλωθεί σε 15 σημεία εντός, εκτός και επί των Ενετικών Τειχών του Ηρακλείου και θα περιλαμβάνει περίπου πενήντα δράσεις (εκθέσεις, εικαστικά, θεατρικά, παιδικές εκδηλώσεις, συναυλίες, ξεναγήσεις, περιπάτους, εργαστήρια κ.ά.).

Την Πέμπτη 28 Μαΐου η οργανωτική ομάδα απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όσους θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά στο φεστιβάλ (κατά την προετοιμασία και την διεξαγωγή του) για μια πρώτη γνωριμία. Η συνάντηση με τους εθελοντές θα γίνει στην αίθουσα του ΤΕΕ/ΤΑΚ (Πρεβελάκη & Γρεβενών, πίσω από το Ιστορικό Μουσείο), στις 19:00. 

Λίγα λόγια για την Αθέατη Πόλη

Η οργανωτική ομάδα της "Αθέατης Πόλης" με την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων νομού Ηρακλείου και με συνδιοργανωτές τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης, διοργανώνει για 3η χρονιά στο Ηράκλειο το φεστιβάλ της Αθέατης Πόλης.

Φέτος, τόπος δράσης θα είναι τα Ενετικά Τείχη, ένα ιστορικό οχυρωματικό μνημείο από την εποχή της ενετοκρατίας που σήμερα προβάλλει ως ένας συμπαγής συνεχής χώρος που καθορίζει την συνέχεια ή μάλλον την ασυνέχεια του ιστορικού κέντρου της πόλης με την νέα πόλη του Ηρακλείου. Σήμερα το "πάνω" επίπεδο των τειχών παρουσιάζεται εγκαταλελειμμένο, "ασύνδετο" με την πόλη.

Η οργανωτική ομάδα εκφράζει την επιθυμία να γεμίσει αυτό το κενό της πόλης με δράσεις, να φωτιστούν οι ιστορικές του διαδρομές, να αναδειχτούν τα περάσματα στους αιώνες της ύπαρξής του.

Το Φεστιβάλ θα είναι και φέτος τριήμερο και θα πραγματοποιηθεί στις 12, 13 και 14 Ιουνίου 2015.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News