Πολιτισμός

Κωμωδία στο... όρθιο, στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Μετά από ένα σερί sold out στην Αθήνα, το one man show "Κακή πίστη" έρχεται και στο Ηράκλειο στο Πολύκεντρο Νεόλαίας του Δήμου Ηρακλείου την ερχόμενη Τετάρτη 27 Μαΐου, στις 9 το βράδυ.

Σύμφωνα με τη "Βικιπαίδεια", κακή πίστη είναι, κατά την κοινή γλωσσική χρήση του όρου, η έλλειψη ειλικρίνειας και η δολιότητα. Η κακή πίστη (mauvaise foi) σημαίνει γενικότερα την εσφαλμένη αντίληψη και πιο συγκεκριμένα ταυτίζεται με την αυτο-εξαπάτηση. Όταν ένα πρόσωπο βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση αυτο-εξαπάτησης, το πρόσωπο αυτό ψεύδεται αλλά και είναι το θύμα του ψεύδους ταυτόχρονα.

Το one-man show "Κακή πίστη" πειραματίζεται με τα όρια του stand-up και αγγίζει και τη συγκίνηση. Κεντρικό άξονα έχει το θλιβερό μικροαστισμό στον οποίο μεγαλώσαμε. Τοτέμ αυτού του μικροαστισμού είναι αυτό το έπιπλο στο σαλόνι. Ξέρετε ποιο έπιπλο. Αυτό. Με τις φωτογραφίες-τρόπαια από τις κορυφαίες στιγμές της οικογένειας, που κάνει παρέλαση όλο το σόι. Αυτό το έπιπλο. Η εξιδανικευμένη κοσμοθεωρία της μάνας μας πάνω σε ένα αντικείμενο. Το κουκλόσπιτό της.

Σύλληψη-ερμηνεία Μιχάλης Μαθιουδάκης, Opening Act Χρύσα Κατσαρίνη.

Ο Μιχάλης Μαθιουδάκης είναι ηθοποιός και έχει συνεργαστεί με τις ομάδες "Άσκηση", "Pequod" και "Βlitz".

To 2013-2014 παρουσίασε το πρώτο του stand-up με τίτλο "Τhe heart of man" σε διάφορα μπαρ και θέατρα της Αθήνας. Έχει βραβευτεί με το πρώτο βραβείο κοινού και επιτροπής στο 3ο Stand-Up Comedy Festival. Η "Κακή πίστη" παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Bob Theatre Festival το Μάιο του 2014 στο BIOS.

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ (ενιαίο).

Κρατήσεις θέσεων: 6947/845.213.

Σχόλια