default-image

Εκδηλώσεις στο Λασίθι για την Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

Κρήτη
Εκδηλώσεις στο Λασίθι για την Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις για τη μεγάλη τραγωδία του Ελληνισμού, την Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, θα πραγματοποιούν φέτος στις 24 Μαΐου και στον Άγιο Νικόλαο, σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 99/1994, σε συνδυασμό με το υπ' αριθμ. πρωτ. 12047/07-04-2015 έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, οι εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου πραγματοποιούνται την Κυριακή 24 Μαΐου 2015.

Στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, στον Άγιο Νικόλαο, κατά την ημέρα αυτή - Κυριακή 24 Μαΐου 2015 - θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

• Γενικός σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και της δύσεως του ηλίου της 24ης Μαΐου.

• Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών από της δύσεως του ηλίου της 24ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εκδήλωσης.

• 10:00 π.μ.: Τέλεση μνημόσυνου, στον ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πέτρας & Χερρονήσου κ.κ. Νεκταρίου.

• Ομιλία για τα γεγονότα της Μικρασιατικής καταστροφής από τον ιατρό κ. Ιωάννη Μπερκοβιτς, μέλος του Συλλόγου Μικρασιατών και Ποντίων Μεραμβέλου.

• Αμέσως μετά το πέρας της ομιλίας θα γίνει στο χώρο μπροστά από το Μνημείο των Ηρώων επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τις πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές, και τους εκπροσώπους των προσφυγικών σωματείων.

Στη συνέχεια θα  τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας.  

Τελετάρχης ορίζεται ο εκπαιδευτικός κ. Γεώργιος Ξένος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News