default-image

Αντί 82 εκατ. $ «Το Νο 10» του Μαρκ Ρόθκο

Πολιτισμός
Αντί 82 εκατ. $ «Το Νο 10» του Μαρκ Ρόθκο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας πίνακας του Μαρκ Ρόθκο πωλήθηκε έναντι σχεδόν 82 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία του οίκου Κρίστις στη Νέα Υόρκη χθες βράδυ, δύο ημέρες μετά την πώληση έναντι ποσών ρεκόρ ενός πίνακα του Πικάσο και ενός γλυπτού του Τζιακομέτι.

"Το Νο 10", το οποίο ο Αμερικανός καλλιτέχνης του αφηρημένου εξπρεσιονισμού ζωγράφισε το 1958, πωλήθηκε αντί 81,92 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό σχεδόν διπλάσιο των 45 εκατομμυρίων που υπολόγιζαν οι εκτιμητές, φθάνοντας σχεδόν το ρεκόρ για έργο του καλλιτέχνη: 86,88 εκατομμύρια για το "Πορτοκαλί, Κόκκινο, Κίτρινο" που πωλήθηκε τον Μάρτιο του 2012.

Την Τρίτη, άλλος πίνακας του ζωγράφου, "Ατιτλο (Κίτρινο και Μπλε)", πωλήθηκε αντί 46,5 εκατομμυρίων δολαρίων από τον οίκο Σόθμπις στη Νέα Υόρκη.

Άλλος πίνακας-σταθμός της σύγχρονης τέχνης στη βραδιά της δημοπρασίας την Τετάρτη στον οίκο Κρίστις: ο πίνακας "Benefits Supervisor Resting" του Λούσιαν Φρόιντ πωλήθηκε αντί 56,16 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό ρεκόρ για έργο του καλλιτέχνη.

Ο πίνακας "Colored Mona Lisa" του Αντι Γουόρχολ πωλήθηκε αντί του ίδιου ποσού και το "Πορτρέτο της Ενριέτα Μοράες" του Βρετανού Φράνσις Μπέικον πωλήθηκε 47,65 εκατομμύρια δολάρια.

Τη Δευτέρα, ο πίνακας "Οι Γυναίκες του Αλγερίου (εκδοχή Ο)" του Πικάσο πωλήθηκε αντί 179,36 εκατομμύριων δολαρίων και έγινε ο ακριβότερος πίνακας που έχει πωληθεί ποτέ.

Το παγκόσμιο ρεκόρ για γλυπτό κατερρίφθη την ίδια ημέρα με το έργο "Ο άνδρας που δείχνει" του Αλμπέρτο Τζιακομέτι που πωλήθηκε 141,28 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: real.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News